Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016

Η Εύα Μπράουν γυμνή σε φωτό που βρήκε συλλέκτης;

Φωτογραφίες της συντρόφου του Αδόλφου Χίτλερ, Εύας Μπράουν, που δεν έχουν δημοσιευτεί ποτέ ως τώρα, ισχυρίζεται ότι βρήκε Αυστριακός συλλέκτης. Στις φωτογραφίες φαίνεται η Εύα Μπράουν ή
κάποια που της μοιάζει, να ποζάρει γυμνή στις όχθες μιας λίμνης.

Ο συλλέκτης μίλησε στην γερμανική εφημερίδα Bild με τον όρο ότι θα δημοσιοποιηθεί μόνο το μικρό του όνομα: «Μελέτησα όλες τις φωτογραφίες της Εύας Μπράουν που μπόρεσα να βρω. Μπορείτε να δείτε καθαρά ότι είναι εκείνη».

Ο 30χρονος Bernard S. εξήγησε ότι αγόρασε τις φωτογραφίες από τον Stefan Kreuzmayr, που έχει κατάστημα με αντίκες στο Σάλτσμπουργκ. «Μια γυναίκα μπήκε στο κατάστημά μου περίπου πριν εννέα χρόνια. Είχε ένα ολόκληρο κουτί με φωτογραφίες. Όλες από κάποιο παλιό σπίτι που κληρονόμησε. Βρήκε τα πράγματα στη σοφίτα και σκέφτηκε ότι μπορεί να επρόκειτο για την Εύα Μπράουν» είπε ο Stefan Kreuzmayr στην γερμανική εφημερίδα.

O ιστορικός Guido Freiherr von Zobel Giebelstadt Darmstadt φέρεται να αναγνώρισε την Εύα Μπράουν στις φωτογραφίες. Κάτι, το οποίο δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί καθώς ο ιστορικός πέθανε τον περασμένο Φεβρουάριο.


Στη μία φωτογραφία η «Εύα Μπράουν» εμφανίζεται με τα χέρια πίσω από το κεφάλι της, εντελώς γυμνή. Στην άλλη, μπαίνει χωρίς μαγιό στη λίμνη κάπου στα βουνά.

«Σε μια απομονωμένη ακτή στην λίμνη Βόλφγκανγκ. Αύγουστος 1943» γράφει από πίσω μια φωτογραφία. «Ένα κλικ. Μια υπέροχη μέρα στη Μαύρη Λίμνη» γράφει από πίσω η δεύτερη.

Τον Αύγουστο του 1943, όταν τραβήχτηκαν οι φωτογραφίες, η Εύα Μπράουν ζούσε σχεδόν αποκλειστικά στην εξοχική κατοικία του Χίτλερ Berghof. Η μία λίμνη απέχει από αυτό το σπίτι 59 χιλιόμετρα ενώ η δεύτερη 72 χλμ.

NOOZ