Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2016

Πρόεδρος των ΑΝΕΛ επανεξελέγη ο Πάνος Καμμένος. Εγκρίθηκαν δύο ψηφίσματα. ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΓΟΥΡΙΔΗΣ

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, στην ομιλία του στο 3ο Συνέδριο του κόμματος, το Σώμα του οποίου
και δια βοής και δια ψηφοφορίας τον επανεξέλεξε στη θέση του προέδρου υπογράμμισε ότι «στις επόμενες μέρες, μήνες και ώρες θα δικαιωθούμε για την πολιτική μας».

Είπε ότι η χώρα μπαίνει στον δρόμο εξόδου από τα μνημόνια, τους δανειστές, τις υποδείξεις, τη φτώχεια, την ανεργία και το χρέος, ενώ ειδικά για το τελευταίο επισήμανε την πάγια θέση των ΑΝΕΛ για διαγραφή του, προσθέτοντας: «Ήλθε η ώρα να δικαιωθούμε».

Ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε το 3ο Συνέδριο των ΑΝΕΛ ως το πλέον παραγωγικό, προσθέτοντας ότι ήλθε η ώρα να ανοίξουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες τις πόρτες τους στους νέους ανθρώπους και να γίνουν κίνημα πλειοψηφίας.

Ζήτησε από το Σώμα του Συνεδρίου να εγκρίνει την πρότασή του για ανάδειξη του Παναγιώτη Σγουρίδη στη θέση του αντιπροέδρου του κόμματος, ώστε σε συνεργασία με τον νέο γενικό γραμματέα να ξεκινήσει την πλήρη ανασυγκρότηση των ΑΝΕΛ.
Ταυτόχρονα, και επισημαίνοντας ότι η παρέμβασή του οφείλεται στο γεγονός ότι «τις τελευταίες ημέρες κάποιοι επιχείρησαν να μετατρέψουν το εσωτερικό των ΑΝΕΛ σε πεδίο μάχης με αφορμή τη θέση του γενικού γραμματέα» πρότεινε για τη θέση αυτή τον Θύμιο Δρόσο.

«Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα εμπλακούν όλοι όσοι θέλουν στις εσωτερικές μας διαδικασίες, αλλά θα εμπλακούν με όρους αλληλεγγύης, θα εμπλακούν όλοι αλλά χωρίς ομάδες, γκρούπ ή παρέες» υπογράμμισε ο κ. Καμμένος προσθέτοντας ότι η πρότασή του δεν συνιστά παραβίαση του καταστατικού των ΑΝΕΛ.

Ακόμα ο πρόεδρος του κόμματος είπε ότι μπορεί οι ΑΝΕΛ να ξεκίνησαν με «όπλο» τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μέσω αυτών θα εκτοξεύονται «φίλια πυρά» και ως εκ τούτου πρότεινε η Επιτροπή Δεοντολογίας των ΑΝΕΛ να καθαιρεί από τις θέσεις ευθύνης οποιονδήποτε εκτοξεύει τέτοια πυρά «χωρίς άλλη διαδικασία, θα έλεγα και χωρίς καν παραπομπή».

«Τέρμα η εσωστρέφεια» τόνισε ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Επιπλέον είπε ότι από δω και στο εξής κανένας υπουργός, βουλευτής ή κυβερνητικό στέλεχος θα πραγματοποιεί επισκέψεις χωρίς συνεννόηση με τις Συντονιστικές Επιτροπές οι οποίες θα αναβαθμιστούν και θα παράγουν πολιτική σχετικά με τις τοπικές κοινωνίες.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ όρισε, ακόμα, ως υπεύθυνο σύνδεσμο μεταξύ κυβέρνησης, Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Γραμματειών του κόμματος, τον βουλευτή Β’ Πειραιά, Δημήτρη Καμμένο.

Ειδικά για τις Γραμματείες του κόμματος, είπε ότι θα επεξεργάζονται τα νομοσχέδια και θα καταθέτουν τη γνώμη τους στην ΚΟ πριν αυτά φθάσουν στη Βουλή, ενώ από την άλλη οι βουλευτές θα συμμετάσχουν στις συνεδριάσεις των Γραμματειών.


Τέλος, ο κ. Καμμένος είπε ότι στις επόμενες εκλογές που θα διεξαχθούν το 2019, τα ψηφοδέλτια θα καταρτιστούν από τις Συντονιστικές Επιτροπές και τις τοπικές κοινωνίες.Εγκρίθηκαν δύο ψηφίσματα

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της δεύτερης ημέρας του 3ου Συνεδρίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατατέθηκαν προς έγκριση 3 ψηφίσματα, εκ των οποίων, τελικά το ένα αποσύρθηκε.

Το πρώτο ψήφισμα, το οποίο ενέκρινε το Συνέδριο, αφορά τον ενταφιασμό των Ελλήνων στρατιωτών που έπεσαν στον Πόλεμο του ’40 στην Αλβανία.

Αρχικά στη διατύπωση του ψηφίσματος γινόταν λόγος για επανεργοποίηση των διπλωματικών ενεργειών προς την αλβανική κυβέρνηση για τήρηση της σχετικής συμφωνίας του 2010.

Κατόπιν, παρεμβάσεως του προέδρου των ΑΝΕΛ και υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, ο οποίος κατέστησε σαφές ότι η προσπάθεια αυτή δεν διακόπηκε ποτέ, η διατύπωση του ψηφίσματος μεταβλήθηκε ώστε ο όρος «επανεργοποίηση» αντικαταστάθηκε από τη διατύπωση «να συνεχιστεί η προσπάθεια των υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών».

Το δεύτερο ψήφισμα που εγκρίθηκε αφορά την ονομασία της ΠΓΔΜ με το Συνέδριο των ΑΝΕΛ να μην αποδέχεται σε καμία μορφή και με κανένα παράγωγο τη χρήση του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία του «βορείου μορφώματος», όπως αναφέρθηκε.

Το τρίτο ψήφισμα αφορά τις δημόσιες επιχειρήσεις ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ και ΕΥΔΑΘ με τους ΑΝΕΛ να τονίζουν ότι η Ενέργεια και το Νερό είναι δημόσια κοινωνικά αγαθά και όχι προϊόντα και να καλούν την κυβέρνηση να αποσύρει από το υπερταμείο τις ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ και ΕΥΔΑΘ.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συνεδρίου, Παναγιώτης Σγουρίδης, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Μαυραγάνης, στην ομιλία του, νωρίτερα, είχε πεί ότι η υπαγωγή των επιχειρήσεων αυτών στο υπερταμείο, ουσιαστικά συνιστά μια προσπάθεια απεγκλωβισμού τους απο το ΤΑΙΠΕΔ «το οποίο ξεπουλούσε».

Το ζήτημα απαιτεί βαθύτερη μελέτη και επεξεργασία και ως εκ τούτου αποσύρω το ψήφισμα αυτό, κατέληξε ο κ. Σγουρίδης.ΝΟΟΖ