Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016

ΝΕΑ Viral τρέλα: Γυμνή selfie με δάκτυλο στη σωστή θέση

Οι διαδικτυακές δοκιμασίες (challenges) πάνε πακέτο με τα social media. Απασχολούν συνήθως διάφορους αργόσχολους για μερικές εβδομάδες πριν δώσουν τη θέση τους σε μια νέα διαδικτυακή «τρέλα». 


Ένα πρόσφατο παράδειγμα είναι το Mannequin Challenge, όπου επώνυμοι και ανώνυμοι γυρνούν βιντεάκια στα οποία ποζάρουν ως αμίλητα κι ακούνητα στρατιωτάκια.

Η νέα διαδικτυακή δοκιμασία ακούει στο όνομα  One Finger Selfie Challenge. Για να φέρουν εις πέρας αυτήν την καινούργια «πρόκληση», άνδρες και γυναίκες καλούνται να πετάξουν όλα τους τα ρούχα και στη συνέχεια να φωτογραφηθούν μπροστά σε έναν καθρέφτη, καλύπτοντας τα απόκρυφα σημεία του σώματός τους (και εδώ είναι το δύσκολο κομμάτι) χρησιμοποιώντας μόνο ένα δάχτυλο.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mail, η νέα τρέλα που έχει κάνει πάταγο στην Ασία «ξεκίνησε» από ένα καρτούν της Γιαπωνέζας σχεδιάστριας anime Sky-freedom. Στο επίμαχο σχέδιο, βλέπουμε έναν θηλυκό χαρακτήρα να τραβάει μια γυμνή selfie μπροστά στον καθρέφτη, χρησιμοποιώντας το δάχτυλό της για να κρύψει ταυτόχρονα το στήθος και το αιδοίο της. Αυτό το κόλπο πιάνει επειδή το δάχτυλο στην φωτογραφία κρύβει τα γεννητικά όργανα, ενώ η αντανάκλασή του είναι τοποθετημένη πάνω στο στήθος. 

Η YouTuber Aimee Davison, εμπνευσμένη από το σχέδιο της Sky-freedom και θέλοντας να διαπιστώσει εάν το κόλπο είναι πράγματι εφικτό, κατέγραψε τις προσπάθειές της να αναπαραστήσει τις κινήσεις του χαρακτήρα anime και κάπως έτσι άρχισε το One Finger Selfie Challenge.

ΝΟΟΖ