Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2016

Συναγερμός σε όλη τη χώρα για τον χιονιά

Στο έλεος ενός ιστορικού, όπως το χαρακτηρίζουν οι ειδικοί, χιονιά βρίσκεται σχεδόν όλη χώρα με κύρια χαρακτηριστικά το τσουχτερό κρύο, τους θυελλώδεις ανέμους και τις σφοδρές χιονοπτώσεις.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, δεν αποκλείεται το βράδυ να χιονίσει και στην Αθήνα, ενώ ήδη χιονίζει σε πολλές πόλεις της χώρας.
Λόγω χιονόπτωσης διακόπηκε αργά το απόγευμα η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Πάρνηθας, από το ύψος του τελεφερίκ στο ρεύμα προς καζίνο, όπως ανακοίνωσε η Τροχαία.
Που χρειάζονται αλυσίδες  
Μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε τρία σημεία του οδικού δικτύου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σύμφωνα με τις κατά τόπους αστυνομικές διευθύνσεις.

Αναλυτικότερα, λόγω της χιονόπτωσης και του παγετού στην Ημαθία, οι αλυσίδες είναι απαραίτητες στην επαρχιακή οδό Βέροιας-Σελίου, από το 22ο έως το 26ο χιλιόμετρο (χιονοδρομικό κέντρο Σελίου).
Σύμφωνα δε με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Πέλλας τα αυτοκίνητα μπορούν να κινηθούν μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην επαρχιακή οδό Αρνισσας-Χιονοδρομικού Κέντρου Βόρας (από το 15ο χιλιόμετρο ώς το χιονοδρομικό) και στην επαρχιακή οδό Κερασιάς-Χιονοδρομικού Κέντρου Βόρας.
Σε όλο το υπόλοιπο επαρχιακό και οδικό δίκτυο της Κεντρικής Μακεδονίας η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά.
ΝΟΟΖ