Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2016

Κατερίνη: Κύκλωμα οργάνωνε παράνομες υιοθεσίες νεογνών από τη Βουλγαρία

Αποκάλυψη-σοκ: Κύκλωμα πουλούσε βρέφη στην Ελλάδα για 6.000-8.000 ευρώΚύκλωμα που οργάνωνε παράνομες υιοθεσίες νεογνών από τη Βουλγαρία εξάρθρωσε η ασφάλεια Κατερίνης μετά από πολύμηνη έρευνα. Το τίμημα για κάθε βρέφος κυμαίνονταν από 6.000 έως 8.000 ευρώ.
Οι έξι συλληφθέντες, τέσσερις άνδρες και δύο γυναίκες ηλικίας, όλοι τους Βούλγαροι,
δραστηριοποιούνταν τουλάχιστον τα τελευταία τρία χρόνια.
Όπως μεταδίδει το thestival.gr, αρχικά εντόπιζαν στη Βουλγαρία γυναίκες που διένυαν τους τελευταίους μήνες κύησής τους και βρίσκονταν σε δεινή οικονομική κατάσταση και τις έπειθαν να παραδώσουν έναντι αμοιβής τα νεογνά που θα γεννούσαν.Στη συνέχεια μετέφεραν τις εγκύους στις οικίες τους ή στο σπίτι δύο εκ των συλληφθέντων στην Κατερίνη, όπου φιλοξενούνταν μέχρι την ημέρα του τοκετού, που πραγματοποιούνταν σε κλινικές στην περιοχή της Πιερίας.
Ακολούθως, παραλάμβαναν τις μητέρες με τα νεογνά τους και τις μετάφεραν σε περιοχές της Βορείου Ελλάδος και της Αττικής και παρέδιδαν τα νεογνά σε άτεκνα ζευγάρια Ελλήνων, έναντι συμφωνηθέντος χρηματικού ποσού που κατέβαλλαν και κυμαίνονταν κατά περίπτωση από 6.000 έως 8.000 ευρώ.
Διαπιστώθηκε ότι το διάστημα από τον Οκτώβριο του 2013 έως το Μάιο του 2015, οι παραπάνω υπήκοοι Βουλγαρίας, ενέχονται συνολικά σε 13 περιπτώσεις παράνομων υιοθεσιών, σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και της Αττικής.