Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2016

ΥΠΟΠΤΗ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΣΤΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ...

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της βραζιλιάνικης αστυνομίας, για τη δολοφονία του πρεσβευτή της Ελλάδας, Κυριάκου Αμοιρίδη. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι αρχές υποψιάζονται πως ο διπλωμάτης σκοτώθηκε κατ' εντολήν της συζύγου του
και ενός αστυνομικού με τον οποίο η τελευταία διατηρούσε ερωτική σχέση.

Τα παραπάνω μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι Globo TV, επικαλούμενο πηγές από την αστυνομία.

Ο 59χρονος Αμοιρίδης, είχε εξαφανισθεί από το βράδυ της Δευτέρας, όμως η βραζιλιάνα σύζυγός του, Φρανσουάζ Αμοιρίδη, ανέφερε την απουσία του στην αστυνομία την Τετάρτη. Η γυναίκα είχε ήδη ανακριθεί την Πέμπτη, όμως "ο επικεφαλής της αστυνομικής διεύθυνσης θέλησε να την ξαναδεί".

Το ζευγάρι έχει μια κόρη 10 ετών.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε επίσης στο Globo TV, πως το πτώμα που βρέθηκε απανθρακωμένο στο αυτοκίνητο, που ο πρεσβευτής είχε μισθώσει για τις διακοπές του στο Ρίο, ανήκει στον Κυριάκο Αμοιρίδη.

Ερευνητές έκαναν γνωστό στο Globo TV ότι πιστεύουν πως η Φρανσουάζ Αμοιρίδη και ο αστυνομικός Σέρτζιο Μορέιρα σχεδίασαν και πιθανόν διέπραξαν τον φόνο στο σπίτι όπου διέμεναν ο διπλωμάτης και η σύζυγός του.

Η αστυνομία και αξιωματούχοι της ασφάλειας της Πολιτείας του Ρίο ντε Ζανέιρο αρνήθηκαν να σχολιάσουν την πληροφορία ότι η σύζυγος ενδέχεται να εμπλέκεται στον θάνατό του και δεν γνωστοποίησαν άλλες λεπτομέρειες.

Το Globo TV μετέδωσε ακόμη πως άλλοι δύο ύποπτοι βρίσκονται υπό κράτηση, όμως δεν έχουν γίνει γνωστά τα στοιχεία τους.

Η εφημερίδα O Globo είχε αναφέρει νωρίτερα πως αίμα βρέθηκε σ' έναν καναπέ μέσα στο σπίτι και εικόνες από βίντεο δείχνουν αστυνομικούς να μεταφέρουν έναν καναπέ στο αρχηγείο της αστυνομίας.  
ΝΟΟΖ