Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016

Εργαζόμενοι «έχτισαν» την είσοδο του υπ. Υγείας..Ξανθός: H ΠΟΕΔΗΝ ''χτίζει τείχη'' με τη σοβαρότητα.

Την είσοδο του υπουργείο Υγείας «έχτισαν» εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, σε μία συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας, στο πλαίσιο της σημερινής τους κινητοποίησης.

Ως συμβολική πράξη χαρακτήρισε το χτίσιμο τοίχου με τσιμεντόλιθους μπροστά από την είσοδο του yπουργείου Υγείας ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννακός.
Ο ίδιος, μιλώντας το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εξήγησε γιατί οι εργαζόμενοι προχώρησαν σ’ αυτήν την ομολογουμένως περίεργη διαμαρτυρία λέγοντας: «Είναι μια συμβολική κίνηση για να δείξουμε ότι οι αποφάσεις για την Υγεία λαμβάνονται στις Βρυξέλλες και όχι στην Ελλάδα. Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας βρίσκεται σε τραγική κατάσταση εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης. Θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις».
Τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ άρχισαν να χτίζουν αυτό τον συμβολικό τοίχο πριν ξημερώσει και τον ολοκλήρωσαν μετά τις 8.00 το πρωί. Παράλληλα ανήρτησαν πανό με συνθήματα κατά όσων λαμβάνουν αποφάσεις καθ’ υπόδειξη των θεσμών, όπως υποστηρίζουν.
Η κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ έξω από το υπουργείο Υγείας θα κορυφωθεί με συγκέντρωση διαμαρτυρίας πριν από το μεσημέρι.
Η κινητοποίηση της ομοσπονδίας περιλαμβάνει στάση εργασίας 10.00-15.00, ενώ εκτός από τη συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας, οι εργαζόμενοι θα κάνουν και πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα ζητήσουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, όπως έχουν προαναγγείλει.
Η ΠΟΕΔΗΝ διεκδικεί, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της «δωρεάν Υγεία-Πρόνοια, με εύκολη και καθολική πρόσβαση, επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση του Συστήματος Υγείας, ένταξη των εργαζομένων στη Δημόσια Υγεία στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, διατήρηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και κατάργηση των μνημονίων - ανάκτηση των μνημονιακών απωλειών». 
 nooz
Ξανθός: H ΠΟΕΔΗΝ ''χτίζει τείχη'' με τη σοβαρότητα - ΒΙΝΤΕΟ


Ξανθός: H ΠΟΕΔΗΝ ''χτίζει τείχη'' με τη σοβαρότητα


Με αφορμή τη σημερινή διαμαρτυρία των γιατρών των δημόσιων νοσοκομείων, οι οποίοι έχτισαν την είσοδο του υπουργείου, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός ανέφερε ότι: «Η ΠΟΕΔΗΝ “χτίζει τείχη” με τη σοβαρότητα».
«Δυστυχώς για τη συνδικαλιστική εκπροσώπηση των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, η ΠΟΕΔΗΝ “χτίζει τείχη” με τη σοβαρότητα, την εγκυρότητα και την αξιοπιστία. Όταν με σχέδιο κατεδαφιζόταν η δημόσια περίθαλψη, ήταν συνομιλητές των υπουργών και οργανικό στοιχείο της κομματοκρατίας και της ευνοιοκρατίας στα νοσοκομεία. Τώρα που διασφαλίζεται η καθολική και ισότιμη πρόσβαση των ανασφάλιστων, που ενισχύεται με πόρους και προσωπικό το σύστημα Υγείας, που ανοίγουν κλειστά κρεβάτια Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), που αναβαθμίζονται οι δομές του ΠΕΔΥ, που καλύπτονται σταδιακά οι ανάγκες των νοσοκομείων, που απομακρύνονται σταδιακά τα ιδιωτικά συνεργεία, η ΠΟΕΔΗΝ διοργανώνει κακόγουστα show για “τηλεοπτική χρήση” χωρίς τη συμμετοχή των εργαζομένων.

Εμείς θα συνεχίσουμε με μεθοδικότητα και συνέπεια την προσπάθεια σταθεροποίησης, “ηθικοποίησης” και αναδιοργάνωσης του ΕΣΥ, με επίκεντρο την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) και τη Δημόσια Υγεία, με σεβασμό στο πολύτιμο έργο των γιατρών, των νοσηλευτών και του υπόλοιπου προσωπικού και με έμφαση στις ανάγκες και τα δικαιώματα των ασθενών. Ενισχύοντας και όχι αποδυναμώνοντας, όπως κάνει η ΠΟΕΔΗΝ, την εμπιστοσύνη των πολιτών στη δημόσια περίθαλψη. Όσοι επενδύουν (πολιτικά και συνδικαλιστικά) στην “κατάρρευση” του ΕΣΥ και την υγειονομική ανασφάλεια της κοινωνίας, θα διαψευστούν οικτρά και η ανυποληψία τους θα γίνει μη αναστρέψιμη».