Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016

Οι κοινωνικές διαφορές κλειδί στη σεξουαλική ζωή

Η ποιότητα της σεξουαλικής ζωής των δύο φύλων μπήκε στο μικροσκόπιο των επιστημόνων, οι οποίοι προσπάθησαν να ανακαλύψουν υπό ποιες συνθήκες είναι ευχαριστημένοι
και οι δύο σύντροφοι και διαπίστωσαν ότι το μεγάλο πλεονέκτημα είναι να υπάρχει ισότητα στην καθημερινότητα. 

Η μελέτη έγινε από επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Σικάγο των ΗΠΑ, σε 27.500 άτομα, ηλικίας 40 έως 80 ετών, από 29 χώρες. 

Ο λόγος που συμπεριλήφθησαν τόσες χώρες είναι οι κοινωνικές διαφορές που χωρίζουν τον άνδρα από τη γυναίκα. Να σημειωθεί ότι ένα ποσοστό από 70%-80%, δήλωσαν ότι είχαν κάνει σεξ κατά τους 12 μήνες που προηγήθηκαν της έρευνας.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες και οι άνδρες που ζουν σε χώρες του δυτικού κόσμου, σε ποσοστό 80% είναι ευχαριστημένοι και ικανοποιημένοι από τη σεξουαλική τους ζωή. Ενώ, το 50% των ανδρών και 33% των γυναικών ανέφεραν ότι το σεξ, είναι πολύ ή εξαιρετικά σημαντικό για τη ζωή τους.

Αντίθετα σε χώρες της Ανατολικής Ασίας, μόνο 25% των ανδρών και γυναικών απάντησαν ότι είναι ικανοποιημένοι και ευχαριστημένοι με τη σεξουαλική τους ζωή. Το 28% των ανδρών και το 12% των γυναικών δήλωσαν ότι το σεξ είναι σημαντικό για αυτούς. 

Έκπληξη ήταν η έρευνα στη Μέση Ανατολή, όπου το 50% των ανδρών και 38% των γυναικών δήλωσαν ότι είχαν ικανοποιητική σεξουαλική ζωή. Το 60% των ανδρών και το 37% των γυναικών ανέφεραν ότι το σεξ είναι για αυτούς σημαντικό.  ΝΟΟΖ