Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2016

Ιστοσελίδα καλεί σε επιθέσεις εναντίον χριστιανών στην Ευρώπη

Ιστοσελίδα καλεί σε επιθέσεις εναντίον χριστιανών στην ΕυρώπηΝα πραγματοποιήσουν επιθέσεις σε στόχους όπως αγορές και νοσοκομεία στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια της χριστουγεννιάτικης περιόδου προέτρεψε τους μουσουλμάνους 
μία ιστοσελίδα που ανήκει στο ίδρυμα μέσων ενημέρωσης Nashir, το οποίο υποστηρίζει το Ισλαμικό Κράτος.
Το μήνυμα που ανήρτησε στο διαδίκτυο έδειχνε εικόνες μαχητών με όπλα και μαχαίρια, τον Άγιο Βασίλη, ταράνδους και ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο, σύμφωνα με το παρατηρητήριο ενόπλων ομάδων στο διαδίκτυο με την ονομασία SITE Intelligence Group, που εδρεύει στις Ηνωμένες Πολιτείες.
"Οι εορτασμοί τους, οι συγκεντρώσεις τους, οι λέσχες τους, οι αγορές τους, τα θέατρά τους, οι κινηματογράφοι τους, τα εμπορικά τους κέντρα, ακόμα και τα νοσοκομεία τους αποτελούν όλα τέλειους στόχους για σας", έγραφε στο μήνυμά του προς τους ισλαμιστές που δρουν μεμονωμένα στην Ευρώπη, τους οποίους κάλεσε να κρατήσουν αποστάσεις από τις εορταστικές εκδηλώσεις των χριστιανών.
Το ίδρυμα ανέφερε ότι το Ισλαμικό Κράτος θα "αντικαταστήσει τα πυροτεχνήματα (των εορταζόντων) με ζώνες με εκρηκτικά και εκρηκτικούς μηχανισμούς, και θα αλλάξει τα τραγούδια και τα χειροκροτήματά τους σε κλαυθμούς και οδυρμούς".
Το μήνυμα υπενθύμισε σε υποστηρικτές του ΙΚ το κάλεσμα στις αρχές του Δεκεμβρίου από τον νέο εκπρόσωπο του ΙΚ, Άμπου αλ Χασάν Αλ Μουχάζερ, ο οποίος δήλωσε ότι θα πρέπει να επιτεθούν επίσης και σε τουρκικές πρεσβείες και προξενεία.
Η απειλή αυτή έγινε γνωστή την ώρα που οι αρχές στην Ευρώπη έχουν ενισχύσει τα μέτρα ασφάλειας μετά από την επίθεση στο Βερολίνο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ