Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2016

Γκάμπι Τσίμερ: H Ευρώπη καταστρέφεται από τους εθνικούς εγωισμούς σε βάρος των Ελλήνων

Γκάμπι Τσίμερ: H Ευρώπη καταστρέφεται από τους εθνικούς εγωισμούς σε βάρος των Ελλήνων«Είμαι αγανακτισμένη για το γεγονός ότι το μεγάλο όραμα της Ευρώπης καταστρέφεται από εθνικούς εγωισμούς σε βάρος των Ελλήνων», δήλωσε η Γκάμπι Τσίμερ, Πρόεδρος της συνομοσπονδιακής ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς / Αριστεράς των Πρασίνων των Βορείων Χωρών στο
Ευρωκοινοβούλιο, σε συνέντευξή της στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Η κ. Τσίμερ χαρακτηρίζει δραματικό το γεγονός ότι η αριστερή κυβέρνηση στην Ελλάδα προχωρά δια πυρός και σιδήρου και εκφράζει τη λύπη της, διότι οι 27 άλλες κυβερνήσεις, οι οποίες θα έπρεπε να βλέπουν ότι αυτό το οποίο υφίσταται η Ελλάδα θα μπορούσε να συμβεί και σε αυτούς δεν δείχνουν μεγαλύτερη αλληλεγγύη.
Κληθείσα να σχολιάσει τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την απόφαση της κυβέρνησης να ενισχύσει τους χαμηλοσυνταξιούχους, έκανε λόγο για «καθαρό εκβιασμό» και σημείωσε ότι «η ελληνική κυβέρνηση πολιτεύεται εξαιρετικά λογικά και θέλει να δώσει κάτι από το πλεόνασμα, θέλω να εκφράσω την αλληλεγγύη μου σε αυτό. Πρέπει να αντιδράσουμε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».
Η κ. Τσίμερ άσκησε δριμεία κριτική στην ακολουθούμενη πολιτική των Μέρκελ-Σόιμπλε λέγοντας ότι είναι όμηροι της δικής τους ιδεολογίας. «Η Ευρώπη»- θα πει- «είναι κατ΄ αυτούς χώρος για ανταγωνιστικότητα, αλλά οι άνθρωποι ματώνουν έτσι. Γι’ αυτούς όμως οι άνθρωποι είναι απλές παράπλευρες απώλειες, όπως στον πόλεμο».
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ   ΕΝΙΚΟΣ