Τετάρτη, 11 Μαΐου 2016

Βράβευση του 1ου Γυμνασίου από το Υπουργείο Παιδείας!

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων αναγνωρίζοντας τη σημαντική συμβολή όλων των προγραμμάτων που υλοποιήθηκαν γύρω από το προσφυγικό ζήτημα στο πλαίσιο της φετινής εγκυκλίου σχολικών δραστηριοτήτων καθώς

Ανακοίνωση για καταβολή προνοιακών επιδομάτων Μαρτίου-Απριλίου 2016 στο Νομό Πιερίας.

Το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Ισότητας των Φύλων, ανακοινώνει ότι η πληρωμή των προνοιακών επιδομάτων που αφορά στο δίμηνο Μαρτίου-Απριλίου 2016, θα πραγματοποιηθεί στις 16/05/2016 μέσω του διατραπεζικού συστήματος ΔΙΑΣ. 

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος, Γεώργιος Ίτσιος

Η δίκαιη μοιρασιά και η φαγωμένη πίτα... Του Στέργιου Καστόρη βουλευτή Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ

Κληθήκαμε πρόσφατα στη Βουλή να λύσουμε μια εξαιρετικά δύσκολη εξίσωση: την οικονομική βιωσιμότητα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης.
Γιατί ήταν εξαιρετικά δύσκολη;
Γιατί απλούστατα η πίτα είναι φαγωμένη (ασφαλιστικά ταμεία με μηδέν αποθεματικά) και τα υλικά, για να φτιαχτεί καινούργια, κατεστραμμένα:

Αυξημένο ενδιαφέρον και παράταση εγγραφών για τον αγώνα δρόμου 10 χλμ & τον παιδικό αγώνα 1χλμ στην Τ.Κ. Μοσχοχωρίου

Με ιδιαίτερα ικανοποιητικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εγγραφές για τον αγώνα δρόμου 10 χλμ., με την επωνυμία «ΤΕΝ-ΤΕΝ RUN 2016» (Δέκα στο Δέκα) και τον παιδικό αγώνα δρόμου 1χλμ., στο Μοσχοχώρι του Δήμου Κατερίνης, Ν. Πιερίας. 
Με δεδομένη

Αναβολή του τελικού για τις 17 Μαΐου ανακοίνωσε η ΕΠΟ

Νέα μετάθεση της ημερομηνίας διεξαγωγής του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας μεταξύΟλυμπιακού και ΑΕΚ ανακοίνωσε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.
Στο κείμενο της ανακοίνωσης επισημαίνεται ότι ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί

Εκπλήξεις στο διατροφικό προφίλ του Έλληνα

Μια αναδυόμενη τάση των Ελλήνων γιαμεγαλύτερη προσοχή και ενδιαφέρον στη διατροφή τους καταγράφει μελέτη του Ινστιστούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ), βασισμένη σε δείγμα 2.000 ατόμων από όλη τη χώρα.
Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα της μελέτης,

Πόθεν έσχες πολιτικών: Πλούσιοι και φτωχοί

Αν και με μεγάλη καθυστέρηση δόθηκαν στη δημοσιότητα και αναρτήθηκαν στον διαδικτυακό τόπο της Βουλής, οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης του οικονομικού έτους 2013 (για χρήση του 2012) των πολιτικών προσώπων.
Κατά τον χρόνο που υποβλήθηκαν τα «πόθεν έσχες» στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής

Στάση εργασίας των εργαζομένων στο ΕΣΥ την Πέμπτη - Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών η 12η Μαΐου

Τετράωρη στάση εργασίας από τις 8:00 έως τις 12:00 και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας, θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ, την Πρόνοια και το ΕΚΑΒ, την Πέμπτη 12 Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών.
 Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ)

Η Ολυμπιονίκης Φανή Χαλκιά στο Φεστιβάλ Ολύμπου

Εκδήλωση παγκόσμιου ενδιαφέροντος αποτελεί η παρουσίαση του ντοκιμαντέρ με αναφορά το ιερό βουνό της οικουμένης, τον Όλυμπο, το οποίο είναι προγραμματισμένο να παρουσιασθεί σε πρώτη προβολή στο αρχαίο θέατρο Δίου, την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016, με συνδιοργανωτές το Δήμο Δίου-Ολύμπου, τον Οργανισμό Φεστιβάλ Ολύμπου και τον Μαραθώνιο Ολύμπου.

Θεατρική παράσταση με τίτλο "Μια Ιταλίδα απ'την Κυψέλη" από το 5ο Γυμνάσιο Κατερίνης

Ο ΚΟΛΙΝΔΡΟΣ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΟΝ ΤΙΜΙΟ ΣΤΑΥΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Τη Δευτέρα 9 Μαΐου το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στον Κολινδρό Πιερίας η επίσημη υποδοχή του Τιμίου Σταυρού από τον Πανάγιο Τάφο των Ιεροσολύμων. Τον Τίμιο Σατυρό μετέφερε

Διαδικασία εγγραφής – επιλογής μαθητών στην Α΄ τάξη Γυμνασίου στο Μουσικό Σχολείο Κατερίνης για το σχολικό έτος 2016-17

Διαδικασία εγγραφής – επιλογής μαθητών στην Α΄ τάξη Γυμνασίου στο Μουσικό Σχολείο Κατερίνης για το σχολικό έτος 2016-17
Τα Μουσικά Σχολεία ιδρύθηκαν το 1988 και αποτελούν μια αναβάθμιση του ελληνικού δημόσιου σχολείου. Στα Μουσικά Σχολεία διδάσκονται όλα τα μαθήματα

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη στη 13η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης


Στη 13η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, έναν από τους πλέον σημαντικούς πολιτιστικούς θεσμούς της χώρας

ΥΨΗΛΑΝΤΕΙΑ 2016 - Ο ΚΑΤΑΦΑΝΤΑΣΙΑΝ ΑΣΘΕΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΥΨΥΛΑΝΤΗ

ΥΨΗΛΑΝΤΕΙΑ 2016 - Ο ΚΑΤΑΦΑΝΤΑΣΙΑΝ ΑΣΘΕΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΥΨΥΛΑΝΤΗΤην Πέμπτη, 5 Μαίου 2016 , στην Νέα Τραπεζούντα Πιερίας , η Παιδική Θεατρική Ομάδα του Μ.Π.Σ. Αλέξανδρος Υψηλάντης παρουσίασε στη κατάμεστη