Τετάρτη, 25 Μαΐου 2016

ΣΥΝΟΝΘΥΛΕΥΜΑ ΕΙΚΟΝΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ. Σαργιαννίδου Δέσποινα-Ελένη.Α.Βούβαρη -φωτο

Αστική Σχολή Αικατερίνης 23-29 Μαΐου Ώρες λειτουργίας 10:00-13:00 και 18:00-21:00
ΣΥΝΟΝΘΥΛΕΥΜΑ ΕΙΚΟΝΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ
Έκθεση Αγιογραφίας και Ζωγραφικής της Παπαδοπούλου-Σαργιαννίδου Δέσποινας και
Έκθεση Ζωγραφικής της Ελένης.Α.Βούβαρη
Εγκαίνια Έκθεσης 23 Μαΐου Δευτέρα 20:30 μ.μ.

Όταν τα χέρια ξέρουν να διαβάζουν

Κάθε μέρα γίνομαι μάρτυρας και πρωταγωνιστής ενός θαύματος που ωστόσο δε κατορθώνω να το συνηθίσω: πρόκειται για το θαύμα της ανάγνωσης. Μου δίνουν ένα πακέτο από φύλλα χαρτιού μαυρισμένα με κάτι σημάδια. 
Τα κοιτάζω και ιδού το θαύμα:

ΕΣΤΙΑ ΠΙΕΡΙΔΩΝ ΜΟΥΣΩΝ. ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΕΥΓΕΝΙΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ"-ΦΩΤΟ

Μπουκάι: 9 αλήθειες

O γνωστός ψυχοθεραπευτής μας προειδοποιεί: θα βελτιώσουμε την καθημερινότητά μας κατανοώντας μερικές αλήθειες της ζωής.
 1. Όσο και να σας αγαπάει η μητέρα σας, κάποτε θα σας αφήσει, όπως κι εσείς εκείνη. 
2. Δεν θα έχετε ποτέ την αποκλειστικότητα στην αγάπη των γονιών σας. 

Μπρεχτ: Κουράστηκες

Ακούμε: δε θέλεις πια να δουλέψεις μαζί μας. Γονάτισες, δε μπορείς άλλο να τρέχεις. Κουράστηκες, δε μπορείς πια να μαθαίνεις καινούργια. Ξόφλησες: Κανείς δε μπορεί να σου ζητήσει να κάνεις πια τίποτα. 
Μάθε λοιπόν:

Καμύ: Για τη βία

«Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ επικαλείται το έγκλημα του άλλου. Κυριαρχεί δηλαδή, ο νόμος του αίματος, έτσι ώστε το μόνο που απομένει στον διανοούμενο είναι να πάρει και αυτός στα χέρια του τα όπλα. 
ΟΤΑΝ ΣΤΗ ΒΙΑ ΑΠΑΝΤΑΣ ΜΕ ΒΙΑ, και μέσα σ' ένα τέτοιο παραλήρημα καταργείται η γλώσσα της λογικής, ο ρόλος των διανοουμένων δεν μπορεί να είναι εκ του μακρόθεν,

Βιβλιοπαρουσίαση: «Συνεργός» της Κάκιας Παυλίδου

Ο Σύλλογος Φίλων Βιβλίου, η Παιδαγωγική Εταιρεία και η Β' ΕΛΜΕ Πέλλας σε συνεργασία με τις εκδόσεις Asr Poetica και τη ΔΗΚΕΠΑΠ σας προσκαλούν το Σάββατο 4 Ιουνίου 2016 στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στα Γιαννιτσά στην παρουσίαση του βιβλίου "Συνεργός" της Κάκιας Παυλίδου.

Οι σκλαβιές που ονομάστηκαν Ελευθερία

«ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΠΑΓΙΩΜΕΝΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ότι οι άνθρωποι εξεγείρονται όταν φτάσουν στην απόγνωση. Όμως δεν είναι έτσι. Οι τωρινοί κυρίαρχοι το ξέρουν, έχουν μάθει το μάθημά τους. Είναι θλιβερό φυσικά, αλλά το παράδοξο είναι ότι οι άνθρωποι μοιάζουν όλο και περισσότερο να αποδέχονται τη μοίρα τους σε κοινωνικό επίπεδο,

Μίσσιος: Ζωή

«ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ, ΞΕΡΕΙΣ, και αφάνταστα ανακουφιστικό, να εκχωρείσαι, να απαλλάσσεσαι από πάσαν ατομικήν ευθύνην. Κι εδώ που τα λέμε, τα αδιέξοδα όπου μας οδήγησαν -και που με κομπασμό τα ονομάζουν «πολιτισμό» – οι επιλογές του ανθρώπου, εξαντλούνται ανάμεσα στον αφηρημένο λόγο του αρχηγού, που καλύπτει όλη την τραγικότητα και

Ανοίγει ο δρόμος για την ανάκαμψη

Τη συμφωνία που επετεύχθη κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup και κυρίως το «πακέτο ελαφρύνσεων του ελληνικού χρέους», χαιρέτισε ο αντικαγκελάριος της ΓερμανίαςΖίγκμαρ Γκάμπριελ, αναφερόμενος σε «μεταρρυθμιστική θέληση της Ελλάδας».

Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ με τον ΕΥΓΕΝΙΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ στην ΑΣΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

Απόψε σις 8,στην Αστική Σχολή Κατερίνης ο Πρόεδρος της ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ Ευγένιος Παπαδόπουλος Ολύμπιος παρουσιάζει την "Τέχνη της Επικοινωνίας",στο πλαίσιο του Προγράμματος των "Εαρινών Ημερών των Μουσών",τρίμηνο εκδηλώσεων της Ε.Π.Μ!

ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΓΟΥΣΤΑ...!

Σύμφωνα με έρευνα από το Πανεπιστήμιο NotreDame της Ιντιάνα, οι γυναίκες είναι πιθανότερο να δηλώσουν πως είναι αμφιφυλόφιλες ή «κυρίως ετεροφυλόφιλες», καθώς και να αλλάξουν σεξουαλικές προτιμήσεις μεταξύ των πρώτων ετών από την ενηλικίωσή τους και πριν τα 30 τους χρόνια.

Εκδήλωση της Ένωση Διαβητικών Ν. Πιερίας

Εκδήλωση της Ένωση Διαβητικών Ν. Πιερίας

ΥΠΟΙΚ: Σαφής οδικός χάρτης για το χρέος

greek_flagΣτο Eurogroup υπήρξαν σημαντικές αποφάσεις, αναφέρουν πηγές του ΥΠΟΙΚ:
1. Η αξιολόγηση ολοκληρώθηκε και θα υπάρξει εκταμίευση συνολικού ύψους 10,3 δισ. ευρώ σε δύο

H ακτινογραφία της απόφασης του Eurogroup

http://admin.noz.gr/Uploads/eurogroup255162.jpgΣε συμφωνία για την καταβολή στην Ελλάδα μιας δόσης ύψους 10,3 δισ. ευρώ, καθώς και σε βραχυπρόθεσμα μέτρα, αλλά και σε έναν «οδικό χάρτη» για την ελάφρυνση του χρέους, κατέληξε η μαραθώνια συνεδρίαση του Eurogroup. 

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι λεπτομέρειες