Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017

Παγωνιά, καταιγίδες, χιόνια από Πέμπτη έως Σάββατο

Επιδείνωση παρουσιάζει από το βράδυ της Δευτέρας ο καιρός, με βροχές και καταιγίδες στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά. Από το πρωί της Πέμπτης ρωσικές ψυχρές μάζες θα εισβάλλουν στη χώρα,με αποτέλεσμα η θερμοκρασία να κάνει βουτιά και να δείξει έως και -15 βαθμούς Κελσίου.  
Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, δεν αποκλείεται να πέσουν χιόνια ακόμα και στις πεδινές περιοχές της Αθήνας.

Όπως αναφέρει με ανάρτησή του στο Facebook ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος

«Τα νεότερα μετεωρολογικά στοιχεία επιμένουν για πιθανή έλευση πολύ ψυχρών αερίων μαζών από την προσεχή Πέμπτη, πρώτα από την βόρεια Ελλάδα και από το βράδυ της ίδιας ημέρας μέχρι και το Σάββατο τουλάχιστον και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας. 

Οι νεφώσεις που θα περνούν πάνω από την Ελλάδα θα είναι εμπλουτισμένες με μεγάλα ποσά υγρασίας, οι θερμοκρασίες θα είναι πολύ χαμηλές και οι προγνωστικές μεταβλητές θα είναι ευνοϊκές ώστε να εκδηλωθούν χιονοπτώσεις ακόμη και στα πεδινά-παραθαλάσσια τμήματα».

Και πρόσθεσε: «Αυτή την ώρα δεν μπορεί κανείς να μιλήσει για τις περιοχές των χιονοπτώσεων αλλά και την έκταση αυτών. Σίγα σίγα το κουβάρι θα ξετυλίγεται και επομένως τις επόμενες ώρες με τα πιο φρέσκα στοιχεία θα αρχίσω να σας μιλάω και τα τμήματα της χώρας που θα "χτυπήσει" ο συγκεκριμένος χιονιάς, που αν διατηρηθούν αυτά, ενδεχομένως να σημειωθούν θερμοκρασίες της τάξεως των -15 βαθμών Κελσίου από τη Παρασκευή και έπειτα στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας και -8 με -10 στα υπόλοιπα κεντρικά και νότια ορεινά αντίστοιχα».
AdTech Ad
Τόνισε, παράλληλα ότι υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες για χιόνια μέσα στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη και για χιόνια σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν την Τετάρτη στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες. 

Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν:


Την Τρίτη στα ορεινά-ημιορεινά και πιθανώς πρόσκαιρα σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (πάνω από τα 300 μέτρα) της κεντρικής - ανατολικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.

Την Τετάρτη στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και σταδιακά θα εξασθενήσουν.  ΝΟΟΖ