Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2017

Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός Κατερινιώτης θεολόγος Λάζαρος Τσακιρίδης.

Φωτογραφία του Ilias Ermeidis.Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός Κατερινιώτης θεολόγος Λάζαρος Τσακιρίδης.
Υπηρέτησε ως ιεροκήρυκας στην Ιερά Μητρόπολη Πιερίας και σε σχολεία της Ηπείρου. Διετέλεσε πρόεδρος της Ένωσης θεολόγων Πιερίας και έγραψε πολλά εκκλησιαστικά συγγράμματα. Σ"αυτόν μάλιστα ο Άγιος Παΐσιος δώρισε

... εν ζωή το ρασάκι του το οποίο εδώ και 27 χρόνια διακόνησε με ευλάβεια και θαυμαστό τρόπο σε όλον τον κόσμο.
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη καταγόμενος από το Καλαμωτό Λαγκαδά. Μετακόμισε στην Κατερίνη πριν από το 1940 όπου από παιδί έζησε τον αγροτικό μόχθο και την αγωνία της κατοχής με τα επακόλουθά της. Τέλειωσε το εξατάξιο γυμνάσιο Κατερίνης και σπούδασε Θεολογία στη Θεσσαλονίκη. Υπηρέτησε ως βοηθός ιεροκήρυκας Αποστολικής Διακονίας στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους και Κατερίνης μέχρι το διορισμό του στη Μέση Εκπαίδευση. Υπηρέτησε στα ορεινά και ακριτικά σχολεία της Ηπείρου και στην Κατερίνη. Πρωτοστάτησε στην ίδρυση της Ενώσεως Θεολόγων Πιερίας όπου για αρκετά χρόνια διετέλεσε διαδοχικά γραμματέας και πρόεδρος. Μετά τη συνταξιοδότησή του και το θάνατο της συζύγου του ασχολείται με κηρυκτικό και συγγραφικό έργο. Για πολλά χρόνια έχει αναλάβει την εκπομπή "Ορθόδοξη Διακονία" που εκφράζεται με Ελληνορθόδοξες ομιλίες του και διαλόγους στον τηλεοπτικό σταθμό ΕΡΜΗΣ TV Κατερίνης.
Αύριο ημέρα Κυριακή 29-1-2017 στις 15:00 το απόγευμα στον Ιερό Ναό της Αγίας Άννας στην Κατερίνη θα τελεστεί η έξοδος ακολουθία.
ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕ ΜΟΥ ΛΑΖΑΡΕ ΤΣΑΚΙΡΙΔΗ. ΗΣΟΥΝ Ο ΠΛΕΟΝ ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ. ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ.
ΗΛΙΑΣ ΕΡΜΕΙΔΗΣ.