Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2017

Eurogroup: Η ελληνική οικονομία ανακάμπτει – Πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση

Eurogroup: Η ελληνική οικονομία ανακάμπτει – Πρέπει να κλείσει η αξιολόγησηΤην επιθυμία να κλείσει η β’ αξιολόγηση εξέφρασαν οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup.

«Η ελληνική οικονομία ανακάμπτει γρηγορότερα απ’ ότι περιμέναμε. Τους ενθαρρύναμε να συνεχίσουν έτσι και να εφαρμόσουν τα μέτρα. Η Ελλάδα θα υπερκεράσει τους δημοσιονομικούς στόχους που είχαν τεθεί το 2016» τόνισε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ τονίζοντας επίσης ότι οι υπουργοί Οικονομικών ενημερώθηκαν από τους υπεύθυνους του ESM για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα του χρέους.

Mοσκοβισί:»Θαυμαστά αποτελέσματα πέτυχε η Ελλάδα»

Από την πλευρά του ο ευρωπαίος επίτροπος για την Οικονομία, Π. Μοσκοβισί σημείωσε έγινε μια καλή συζήτηση για το ελληνικό πρόγραμμα συμπληρώνοντας ότι «βλέπουμε τα επόμενα βήματα με αισιοδοξία. Συνεχίσαμε για να φτάσουμε γρήγορα στην ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης. Χρειαζόμαστε ένα μηχανισμό να διασφαλίζει όλες τις πλευρές και συγκεκριμένους δημοσιονομικού στόχους μεσοπρόθεσμου. Όλοι συμφωνούμε στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης και κανείς δεν θέλει να κάνει βήματα πίσω. Θαυμαστά αποτελέσματα πέτυχε η Ελλάδα. Μπορούμε να τα καταφέρουμε αν όλοι καταβάλλουν την καλύτερη προσπάθεια.Δεν απέχουμε πολύ από την επίτευξη του στόχου.»

Τι είπε ο Ρέγκλινγκ

«Το διοικητικό συμβούλιο του ESM υιοθέτησε τις αποφάσεις για την εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος. Είναι μέτρα προς όφελος της Ελλάδας η καλύτερη χρηματοδότηση» τόνισε ο επικεφαλής του ESM Κ.Ρέγκλινγκ, σημειώνοντας παράλληλα ότι «κινούμαστε προς την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και ίσως οδηγήσουν σε μια σημαντική σωρρευτική ελάφρυνση του χρέους. Βελτιώνουμε τους όρους του χρέους στην Ελλάδα και αυτό θα βοηθήσει την επάνοδο της χώρας, συν τω χρόνω, στις χρηματαγορές.»
http://www.tribune.gr/