Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2017

Ποιο είναι το μυστικό που μας κάνει πιο ελκυστικούς;

© The Weinstein CompanyΥπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που η εμφάνισή τους δεν είναι σύμφωνη με τα πρότυπα της κοινωνίας και της ομορφιάς, που δεν ακολουθούν τις τάσεις της μόδας και οι οποίοι
δεν θέλουν να φτάσουν την τελειότητα. Αλλά αυτοί οι άνθρωποι καταφέρνουν να έχουν αυτή τη μυστηριώδη, σχεδόν μαγική αύρα που σαγηνεύει τους πάντες γύρω τους.couple cinema

Αυτό το μυστικό θα σας κάνει πιο ελκυστικούς σύμφωνα με την TIME.

Εμείς αποφασίσαμε να μάθουμε γιατί συμβαίνει αυτό. Σε μία πολύ ενδιαφέρουσα επιστημονική έρευνα από το περιοδικό TIME δίνεται εξήγηση για το τι μας ελκύει στους άλλους. Παραδόξως, δεν έχει καμία σχέση με τη φυσική ελκυστικότητα.

Η απάντηση είναι πολύ απλή: το πιο σημαντικό πράγμα που σε κάνει ελκυστικό στα μάτια των άλλων είναι τα συναισθήματά σας. Αυτό μπορεί να ακούγεται αυτονόητο, αλλά δεν είναι τόσο απλό. Απλά η έκφραση των συναισθημάτων σας δεν είναι αρκετή – τα συναισθήματά σας θα πρέπει να είναι ειλικρινά και το σημαντικότερο, απλά. Νιώθουμε έλξη από εκείνους τους ανθρώπους των οποίων τα συναισθήματα μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε και η εμφάνιση δεν είναι πολύ σημαντική εδώ.
Εμείς ασυνείδητα αναζητούμε έναν σύντροφο ο οποίος ενσαρκώνει παρόμοιες σκέψεις και αρχές όπως και εμείς και όταν βρούμε ένα πρόσωπο όπως αυτό που υποσυνείδητα ψάχνουμε, αρχίζουμε να αισθανόμαστε έλξη για αυτόν ή αυτήν.
Τα ευρήματα αυτά ήρθαν ως αποτέλεσμα ενός πειράματος που διεξήχθη από την Silke Anders, καθηγήτρια νευροεπιστημών στο Πανεπιστήμιο του Lübeck (Γερμανία). Σε μια ομάδα εθελοντών προέβαλε βίντεο κλιπ γυναικών που το πρόσωπό τους εξέφραζε φόβο ή λύπη. Μετά την παρακολούθηση του βίντεο, οι άνθρωποι στη μελέτη κλήθηκαν να εκτιμήσουν αυτό που είδαν. Διαπιστώθηκε ότι όσο καλύτερα οι εθελοντές κατανόησαν πώς αισθανόταν μια γυναίκα στην οθόνη, τόσο περισσότερο έλκονταν από αυτήν, ανεξάρτητα από τη φυσική εμφάνισή της.

Οι ερευνητές μέτρησαν επίσης την εγκεφαλική δραστηριότητα των ανθρώπων κατά τη διάρκεια του πειράματος. Όπως αποδείχθηκε, η περιοχή του εγκεφάλου που ασχολείται με την έλξη μας προς άλλο πρόσωπο έδειξε αυξημένη δραστηριότητα όταν οι συμμετέχοντες του πειράματος ήταν πιο σίγουροι για το τι συναισθήματα αντιμετώπιζαν οι γυναίκες.
Με άλλα λόγια, η ικανότητά μας να αποκωδικοποιήσουμε εύκολα και να αποδεχθούμε τα συναισθήματα κάποιου, μας κάνει να εμπιστευόμαστε αυτό το άτομο. Αισθανόμαστε ότι μπορούμε να βρούμε μια κοινή γλώσσα μαζί του και γι ‘αυτό υποσυνείδητα νιώθουμε έλξη προς αυτό.
http://www.dailystories.gr/