Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2017

"Αξιότιμοι Έλληνες... Η Δανία χρειάζεται βοήθεια!"

Αίσθηση έχει προκαλέσει βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου και στο οποίο πρωταγωνιστούν Δανοί πολίτες που απευθυνόμενοι στους Έλληνες λένε: «Αξιότιμοι πολίτες της Ελλάδας... Ζητάμε
ταπεινά την υποστήριξή σας». 

Όχι βέβαια για τα οικονομικά, αλλά για να αντιμετωπίσουν μια από τις πιο θανατηφόρες ασθένειες, τον καρκίνο του δέρματος. 

Η καμπάνια, με τίτλο «Help a Dane», «Βόηθα έναν Δανό» σημειώνει εξαιρετική επιτυχία στο Διαδίκτυο. Πρόκειται για πέντε διαφορετικά βίντεο, γυρισμένα ένα για κάθε έναν από τους top-5 προορισμούς που προτιμούν οι Δανοί για να περνούν τις διακοπές τους. Στην πεντάδα αυτή είναι και η Ελλάδα.

Ένας κύριος, καθισμένος πίσω από ένα γραφείο, απευθύνεται στα ελληνικά στους Έλληνες: «Αξιότιμοι πολίτες της Ελλάδας, η Δανία χρειάζεται τη βοήθειά σας». 

Στη συνέχεια, εξηγεί πως οι συμπατριώτες του αγαπούν πολύ την Ελλάδα, «όμως υπάρχει ένα πρόβλημα, ο ήλιος».Αυτός είναι ο λόγος που οι Δανοί πολίτες ζητούν από τους Έλληνες να τους βοηθήσουν: «Κάθε μέρα ένας Δανός πεθαίνει από καρκίνο του δέρματος», λέει το βίντεο και προσθέτει: «Γνωρίζουμε ότι έχετε πολλά να αντιμετωπίσετε, αλλά ζητάμε ταπεινά την υποστήριξή σας».
 
Ο πρωταγωνιστής του βίντεο εξηγεί πώς μπορούμε οι Έλληνες να βοηθήσουμε τους Δανούς:

«Κάθε χρόνο, χιλιάδες Δανοί ταξιδεύουν σε ηλιόλουστους προορισμούς για διακοπές. Δυστυχώς, πολλοί από αυτούς επιστρέφουν στο σπίτι με ένα ηλιακό έγκαυμα. Τα ηλιακά εγκαύματα είναι επώδυνα βραχυπρόθεσμα και αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου του δέρματος σε μακροπρόθεσμη βάση. Το παρόν είναι μια έκκληση για βοήθεια.

Μπορείτε να βοηθήσετε την δανέζικη εκστρατεία Sun Safety στην πρόληψη εγκαυμάτων και θανατηφόρου καρκίνου του δέρματος υπενθυμίζοντας στους Δανούς τη σκιά, το καπέλο και το αντηλιακό», αναφέρει χαρακτηριστικά η επίσημη ιστοσελίδα της καμπάνιας.  nooz