Τετάρτη, 5 Απριλίου 2017

ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΩΝ ΑΝΕΛ στην Κατερίνη. ΕΠΑΝΕΚΚΊΝΗΣΗ για το "αναγκαίο καλό". 20 φωτο- "Σκληρή δουλειά και επιτυχία στα υπουργεία των ΑΝΕΛ. ΑΔΥΣΩΠΗΤΟΣ ο πόλεμος κατά της διαφθοράς"

 Κλιμάκιο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων με επικεφαλής των Γραμματέα των ΑΝΕΛ Ευθύμιο Δρόσο, την εκπρόσωπου τύπου των ΑΝΕΛ Μανταλένα Παπαδοπούλου, τον βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης Γιώργο Λαζαρίδη
τον πρόεδρο της νεολαίας ΑΝΕΛ Κώστα Καράμπελα, τον
περιφερειάρχη κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Μυλωνά και τον γραμματέα οργανωτικού Κώστα Κίγκα, επισκέφτηκε την Κατερίνη  στα πλαίσια περιοδείας στην Μακεδονία.


Στην ομιλία του ο κ. Δρόσος τόνισε τα εξής:

"Σκοπός της επίσκεψης η ανταλλαγή απόψεων για τα πολιτικά δρώμενα της χώρας, η ανασυγκρότηση και η ενδυνάμωση του κινήματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ως κίνημα ανοιχτό στην κοινωνία οφείλουν- και το πράττουν- να επικοινωνούν με τους πολίτες και να αφουγκράζονται τον παλμό της κοινωνίας και να βρίσκονται κοντά στα προβλήματα τους.
Με επικεφαλής τον πρόεδρο μας Πάνο Καμμένο ξεκινήσαμε πόλεμο κατά της διαπλοκής και διαφθοράς και τελευταία παραδείγματα η παραπομπή του κ. Παπαντωνίου καθώς και οι 19 υποθέσεις για τα εξοπλιστικά που παραπέμφθηκαν στην Βουλή των Ελλήνων.

Καθημερινά με τις πολιτικές και τις πρακτικές μας δίνουμε το πολιτικό μας στίγμα και είμαστε και θα ειμαστε  το "αναγκαίο καλό" στο δημόσιο βίο της χώρας.
Η Πιερία αποτελεί τον πρώτο σταθμό της περιοδείας του κλιμακίου στην Κεντρική Μακεδονία.

Η παρουσία της εκπροσώπου τύπου των ΑΝΕΛ Μανταλένας Παπαδοπούλου αλλά και του προέδρου της οργανωσης της νεολαίας Κώστα Καράμπελα σηματοδοτεί την ανανέωση του κινήματος των ΑΝΕΛ, την επανεκίνηση του κινήματος και το άνοιγμα στην κοινωνία. 
Εχουμε διπλό στόχο. Πρώτον να συμβάλουμε στην ανασύνταξη, ανανέωση και επανεκκίνηση του Κινήματος προσδίδοντας με την συμμετοχή των στελεχών και των πολιτών μια νέα δυναμική στην προσπάθεια του Πάνου Καμένου, των Βουλευτών, και των στελεχών του Κινήματος και βεβαίως των μελών που αποτελούν τους απλούς αγωνιστές οι οποίοι καθημερινά εν μέσω αντιξοοτήτων καταβάλλουν κάθε προσπάθεια να μεταφέρουν το μήνυμα του Κινήματος των ΑΝΕΛ. Ο δεύτερος σκοπός είναι να μεταφέρω το μήνυμα των ΑΝΕΛ τόσο ως αυτοτελούς και δυναμικού Κινήματος αλλά και ως του Κυβερνητικού εταίρου που έχει σημαντική συνεισφορά στην πορεία του δημοσίου βίου και με τις παρεμβάσεις του αποτελεί το αναγκαίο καλό στην πορεία της χώρας."

Συνέχισε λέγοντας: "Εμείς οι ΑΝΕΛ είμαστε ένα Κίνημα πατριωτικής και κοινωνικής ευθύνης. Είμαστε ένα κίνημα δημοκρατικό, πατριωτικό, κοινωνικό και ριζοσπαστικό. Με τον όρο ριζοσπαστικό εννοούμε την αποκοπή από το παλαιό και φθαρμένο. Αναμένουμε ως κυβερνητικός εταίρος το κλείσιμο της αξιολόγησης με τον λιγότερο επώδυνο τρόπο και εκφράζουμε συγκρατημένη αισιοδοξία ότι τα πράγματα θα πάνε καλά."
Αξίζει να σημειωθεί η μεταξύ των άλλων επισήμανση του ΓΓ ότι "είναι ιδιαίτερα επιτυχημένη η πορεία των κυβερνητικών υπουργών των ΑΝΕΛ και αυτό αποτελεί δείγμα γραφής". Όσον αφορά τη διαπλοκή και τη διαφθορά στην πολιτική ζωή της χώρας, οι ΑΝΕΛ ήταν και θα είναι αμείλικτοι. Όλες οι υποθέσεις θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.


O κ. Κιγκας από την πλευρά του ανέπτυξε το πλάνο για τη νέα οργανωτική δομή των ΑΝΕΛ  κι επεσήμανε  την ανάγκη του «ανοίγματος» στην κοινωνία."Δεν είμαστε μια πολιτική παρένθεση, ιδρυθήκαμε, παλέψαμε στον αντιμνημονιακό αγώνα, συνεχίζουμε, επιβεβαιώνουμε στην πράξη ότι αποτελούμε το αναγκαίο καλό σε αυτή τη συγκυβέρνηση και μπαίνουμε σε ένα νέο οργανωτικό δρόμο."

Ο Πρόεδρος της νεολαίας των ΑΝΕΛ Κ. Καράμπελας υπογράμμισε πως «οι πολιτικές που χαράσσονται στοχεύουν στη δημιουργία νέου τοπίου στη χώρα με αργά μεν σταθερά δε βήματα για τη δημιουργία εκείνων των συνθηκών που θα αποτελέσουν κίνητρο για τους νέους να παραμείνουν ή να επιστρέψουν στη χώρα, να δημιουργήσουν  και να προσφέρουνΠροσπαθούμε να βρούμε τις λύσεις που θα βοηθήσουν τους νέους να έχουν όραμα και προοπτική.».


Ο Βουλευτής των ΑΝΕΛ κ. Λαζαρίδης αφού επεσήμανε την Πιερική του καταγωγή διαβεβαίωσε τα στελέχη της Πιερίας ότι "η κοινοβουλευτική ομάδα δρα και λειτουργεί σαν μια δεμένη οικογένεια, είναι απόλυτα συμπαγής κι εργάζεται σκληρά νυχθημερόν με την πεποίθηση ότι θα είναι πάντα κοντά στο λαό, πιστή στις αρχές του κινήματος. Αυτό που γίνεται σήμερα είναι μια πορεία προς το λαό. Η κυβέρνηση αυτή αντιμετωπίζει μια κρίση την οποία δεν προκάλεσε. Την αντιμετωπίζει και τη διαχειρίζεται όσο καλύτερα μπορεί και φέρνει αποτελέσματα. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι πως αυτή η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ρίξει άπλετο φως σε όλες τις υποθέσεις οι οποίες έγιναν η αιτία για να φτάσει η χώρα στη βαθιά κρίση."

Η Εκπρόσωπος του Κινήματος των ΑΝΕΛ κ. Μανταλένα Παπαδοπούλου, σε σχετική ερώτηση τόνισε: 
"Στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκαν οι ΑΝΕΛ όχι γιατί ταυτιστήκαμε ιδεολογικά αλλά με μια ιεραρχημένη στόχευση. Πρώτον η διαχείριση της οικονομικής κατάστασης στην οποία μας έφεραν, η πάταξη της διαπλοκής και της διαφθοράς και η προάσπιση του εθνικού συμφέροντος, της εθνικής κυριαρχίας και με ότι συνεπάγεται ο όρος εθνική ταυτότητα. Οι ΑΝΕΛ αν το εθνικό μας συμφέρον εξυπηρετείται, είμαστε ικανοποιημένοι.Ο Πάνος Καμένος ήταν ο μόνος που μίλησε και μιλάει με ονόματα. Αναμφίβολα από την αντιπολίτευση από το 1974 και μετά δημιουργήθηκε και συντηρήθηκε ένα φαύλο, σάπιο πελατειακό σύστημα με ένα τρίγωνο διαπλοκής και διαφθοράς όπου άνθρωποι τους οποίους ο ελληνικός λαός εξέλεξε με εμπιστοσύνη για να διαχειριστούν την περιουσία του λυμαίνονταν θώκους για να πλουτίζουν οι ίδιοι και να εξυπηρετούν το δικό τους συμφέρον. Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να πάρουν τον δρόμο της δικαιοσύνης. Χρέος μας είναι να αλλάξουμε τη νοοτροπία, να φέρουμε ένα νέο ήθος στην πολιτική."

Μετά τη συνέντευξη τύπου ακολούθησε συνεδρίαση του κλιμακίου με τα στελέχη των ΑΝΕΛ Πιερίας.
Αυτό που απομένει ως εντύπωση από την επίσκεψη του κλιμακίου είναι το νέο πολιτικό ύφος ο μεστός και ώριμος πολιτικός λόγος που εξέπεμψαν τα στελέχη  των ΑΝΕΛ , τόσο ο Γενικός Γραμματέας κ. Δρόσος, όσο και ο Γραμματέας Οργανωτικού κ Κίγκας.

Η περιοδεία συνεχίζεται:
Κυριακή 2/4/17 Κιλκίς και Πέλλα
Δευτέρα 3/4/17 Θεσσαλονίκη