Σάββατο, 18 Μαρτίου 2017

Έσοδα ρεκόρ για τη βιομηχανία της πλαστικής χειρουργικής

Έσοδα ρεκόρ 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατέγραψε το 2016 η βιομηχανία της πλαστικής χειρουργικής καθώς νέες γυναίκες που θέλουν να σταματήσουν
τη διαδικασία της γήρανσης και μεσήλικες που θέλουν να την ανατρέψουν στρέφονται όλο και περισσότερο στα ενέσιμα εμφυτεύματα, στο λίφτινγκ προσώπου και σε άλλες διαδικασίες.
Οι δαπάνες σε πλαστικές επεμβάσεις στις ΗΠΑ αποκλειστικά για λόγους καλαισθησίας, καθώς και άλλες διαδικασίες όπως το botox και τα ενέσιμα εμφυτεύματα στα χείλη, αυξήθηκαν κατά 11% το 2016, ανακοίνωσε η Αμερικανική Εταιρία Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής, μια ένωση με 2.600 πλαστικούς χειρουργούς μέλη, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Η αύξηση αυτή μπορεί να αποδοθεί στην επιθυμία των νεότερων γενιών να διατηρούν τη νεανική τους όψη και των μεσηλίκων να παραμείνουν ανταγωνιστικές στον χώρο εργασίας δείχνοντας νέες, σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρία.
Η ψυχολόγος Αν Κέρνεϊ-Κουκ στο Σινσινάτι, που ειδικεύεται στη θεραπεία γυναικών με σωματική δυσμορφική διαταραχή, εθισμό στις πλαστικές επεμβάσεις και άλλες διαταραχές, δήλωσε ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν προσθέσει περισσότερη πίεση στις γυναίκες που θέλουν να πληρούν ένα ορισμένο στάνταρ ομορφιάς ώστε να μοιάζουν νεότερες.
Νορβηγική κοινωνική έρευνα του 2011 που διεξήχθη σε δείγμα 1.597 ερωτηθέντων άνω των 13 ετών έδειξε ότι έφηβες και νέες γυναίκες που είχαν υποβληθεί σε πλαστική επέμβαση για λόγους καλαισθησίας ήταν πολύ πιθανό να πάσχουν από κατάθλιψη, αλκοολισμό και άλλες διαταραχές.
Ωστόσο, πέρυσι οι χειρουργοί πραγματοποίησαν περίπου ένα εκατομμύριο επεμβάσεις λιποαναρρόφησης, αύξησης στήθους και κοιλιοπλαστικής.
Η αιδιοπλαστική, επέμβαση κατά την οποία το μέγεθος των εξωτερικών γεννητικών οργάνων της γυναίκας μειώνεται χειρουργικά, είναι μια από τις πλέον ταχέως αναπτυσσόμενες νέες κοσμητικές διαδικασίες, καταλαμβάνοντας μόλις τη δεύτερη θέση μετά τα εμφυτεύματα στήθους που χρησιμοποιούν λίπος αντί σιλικόνης ή διαλύματος αλατούχου νερού, αναφέρει η Αμερικανική Εταιρία.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ