Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017

Βρέθηκαν οκτώ ύποπτα πακέτα στα ΕΛΤΑ

Οκτώ ύποπτα πακέτα που εκτιμάται ότι είναι παγιδευμένα, σαν τους δύο φακέλους που έφτασαν στο υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας για τον κ. Σόιμπλε και στο ΔΝΤ στο Παρίσι, βρέθηκαν
τη Δευτέρα και κατασχέθηκαν στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι. 

Παραλήπτες είναι γνωστοί αξιωματούχοι, κυρίως οικονομικοί παράγοντες κυβερνήσεων και της Ε.Ε., καθώς και διεθνών οικονομικών οργανισμών σε διάφορες χώρες της Ευρώπης.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι συγκεκριμένοι φάκελοι δεν αναγράφουν ως αποστολείς εν ενεργεία πολιτικά πρόσωπα, όπως οι δύο προηγούμενοι, στο Βερολίνο και στο Παρίσι, αλλά πανεπιστημιακούς καθηγητές οικονομίας και οικονομολόγους, εκ των οποίων, ο ένας τουλάχιστον, διετέλεσε και σε θέση κυβερνητική στο παρελθόν.

Σημειώνεται πως την Τετάρτη εστάλη στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών ένας παγιδευμένος φάκελος με αποστολέα τον Άδωνι Γεωργιάδη και εξουδετερώθηκε από την γερμανική αστυνομία, ενώ την Πέμπτη ένα δέμα με αποστολέα τον Βασίλη Κικίλια εξερράγη στα χέρια μιας γραμματέως τραυματίζοντας της. Το δέμα εστάλη στον Πολ Τόμσεν του ΔΝΤ.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, δεν έχουν καμία αμφιβολία ότι τα δύο παγιδευμένα πακέτα που έφτασαν στον προορισμό τους την περασμένη εβδομάδα και τα οκτώ που εντοπίστηκαν σήμερα, είναι της ίδιας παρτίδας, αν και ανάληψη ευθύνης υπάρχει από την Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, μόνο για τον φάκελο στον Β. Σόιμπλε.Ωστόσο η οργάνωση στο κείμενο που ανάρτησε στο διαδίκτυο, αναφέρει ότι θα ακολουθήσει προκήρυξη, κάτι που αναμένεται από τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.. Οι οκτώ φάκελοι έχουν σταλεί από διάφορα σημεία, τα οποία δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά. Εκτιμάται ότι αυτοί που εντοπίστηκαν σήμερα, καθυστέρησαν να φτάσουν στο κέντρο διαλογής των ΕΛ.ΤΑ, λόγω της περιοχής απ' όπου ταχυδρομήθηκαν, πιθανότατα από εξωτερικά γραμματοκιβώτια, καθώς και λόγω του Σαββατοκύριακου που μεσολάβησε.


Αυτό, όπως λένε οι αστυνομικοί, ήταν αναμενόμενο, γι' αυτό και υπήρχαν συνεχώς άτομα της Αντιτρομοκρατικής στο κέντρο διαλογής. Τα συγκεκριμένα πακέτα κρίθηκαν ύποπτα από τα ονόματα των αποστολέων και των παραληπτών, γι' αυτό κατασχέθηκαν και μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά μηχανήματα όπου ερευνώνται.

Σύμφωνα με το Ποντίκι, ένα από τα ονόματα ανάμεσα στους πλαστούς αποστολείς είναι κι αυτό του Γκίκα Χαρδούβελη, πρώην υπουργού Οικονομικών, ενώ οι αρχές διαψεύδουν ότι και το όνομα του Γιάνη Βαρουφάκη βρισκόταν ανάμεσα στους πλαστούς αποστολείς. 

Σημειώνεται, δε, πως ανάμεσα στους παραλήπτες ήταν και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Το βράδυ της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, υπό τον Νίκο Τόσκα.
nooz