Κυριακή, 2 Απριλίου 2017

Χρέος μας είναι να αλλάξουμε τη νοοτροπία, να φέρουμε ένα νέο ήθος στην πολιτική.

ΑΝΕΛ: 'Πορευόμαστε με γνώμονα το Εθνικό Συμφέρον' - Συνέντευξη τύπου στη Βέροια (βίντεο)Στα πλαίσια περιοδείας στην Κεντρική Μακεδονία, η Εκπρόσωπος του Κινήματος των ΑΝΕΛ κ. Μανταλένα Παπαδοπούλου και ο Γραμματέας των ΑΝΕΛ κ. Ευθύμιος Δρόσος, επικεφαλής κλιμακίου κομματικών στελεχών επισκέφτηκαν τη Βέροια
όπου συναντήθηκαν και συζήτησαν πολιτικά και οργανωτικά θέματα με τοπικά στελέχη του Κινήματος.
Με την ευκαιρία της επίσκεψης, τα στελέχη του Κινήματος, παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ το απόγευμα του Σαββάτου 1 Απριλίου 2017.
"Είμαστε εδώ στο πλαίσιο της πρώτης επίσκεψης σε Περιφέρεια για τη φετινή χρονιά και με τη νέα δομή και νέα ηγεσία του Κινήματος που προέκυψε από τις εσωκομματικές μας διαδικασίες μετά το Συνέδριο και τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου σε έναν κύκλο περιοδειών που θα γίνει πανελλαδικά με σκοπό την αναδιάρθρωση και την αναδιοργάνωση του Κινήματός μας σε όλους τους Νομούς της χώρας." ανέφερε χαρακτηριστικά η Εκπρόσωπος του Κινήματος των ΑΝΕΛ κ. Μανταλένα Παπαδοπούλου.
Ο Γραμματέας των ΑΝΕΛ κ. Ευθύμιος Δρόσος στην ομιλία του είπε: "Μετά την Πιερία και την Χαλκιδική, βρισκόμαστε στην Ημαθία έχοντας διπλό στόχο. Πρώτον να συμβάλουμε στην ανασύνταξη, ανανέωση και επανεκκίνηση του Κινήματος προσδίδοντας με την συμμετοχή των στελεχών και των πολιτών μια νέα δυναμική στην προσπάθεια του Πάνου Καμένου, των Βουλευτών, και των στελεχών του Κινήματος και βεβαίως των μελών που αποτελούν τους απλούς αγωνιστές οι οποίοι καθημερινά εν μέσω αντιξοοτήτων καταβάλλουν κάθε προσπάθεια να μεταφέρουν το μήνυμα του Κινήματος των ΑΝΕΛ. Ο δεύτερος σκοπός είναι να μεταφέρω το μήνυμα των ΑΝΕΛ τόσο ως αυτοτελούς και δυναμικού Κινήματος αλλά και ως του Κυβερνητικού εταίρου που έχει σημαντική συνεισφορά στην πορεία του δημοσίου βίου και με τις παρεμβάσεις του αποτελεί το αναγκαίο καλό στην πορεία της χώρας."
Συνέχισε λέγοντας: "Εμείς οι ΑΝΕΛ είμαστε ένα Κίνημα πατριωτικής και κοινωνικής ευθύνης. Είμαστε ένα κίνημα δημοκρατικό, πατριωτικό, κοινωνικό και ριζοσπαστικό. Με τον όρο ριζοσπαστικό εννοούμε την αποκοπή από το παλαιό και φθαρμένο. Αναμένουμε ως κυβερνητικός εταίρος το κλείσιμο της αξιολόγησης με τον λιγότερο επώδυνο τρόπο και εκφράζουμε συγκρατημένη αισιοδοξία ότι τα πράγματα θα πάνε καλά."
Ο Βουλευτής των ΑΝΕΛ κ. Γιώργος Λαζαρίδης επεσήμανε: "Αυτό που γίνεται σήμερα είναι μια πορεία προς το λαό. Η κυβέρνηση αυτή αντιμετωπίζει μια κρίση την οποία δεν προκάλεσε. Την αντιμετωπίζει και τη διαχειρίζεται όσο καλύτερα μπορεί και φέρνει αποτελέσματα. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι πως αυτή η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ρίξει άπλετο φως σε όλες τις υποθέσεις οι οποίες έγιναν η αιτία για να φτάσει η χώρα στη βαθιά κρίση."
Ο Πρόεδρος της Νεολαίας των ΑΝΕΛ κ. Κώστας Καραμπελάς τόνισε: "Το πιο σημαντικό για τη Νεολαία των ΑΝΕΛ είναι να αφουγκραστούμε τα προβλήματα των νέων οι οποίοι έχουν χτυπηθεί από την κρίση. Καλούμαστε να διαχειριστούμε μια κατάσταση η οποία έφερε την πλήρη διάλυση. Προσπαθούμε να βρούμε τις λύσεις που θα βοηθήσουν τους νέους να έχουν όραμα και προοπτική."
Στον λόγο του ο Γραμματέας του Οργανωτικού κ. Κώστας Κίγκας επεσήμανε: "Δεν είμαστε μια πολιτική παρένθεση, ιδρυθήκαμε, παλέψαμε στον αντιμνημονιακό αγώνα, συνεχίζουμε, επιβεβαιώνουμε στην πράξη ότι αποτελούμε το αναγκαίο καλό σε αυτή τη συγκυβέρνηση και μπαίνουμε σε ένα νέο οργανωτικό δρόμο."
 Απαντώντας σε ερωτήσεις που τέθηκαν, ο Γραμματέας των ΑΝΕΛ κ. Δρόσος είπε: 
"Οι ΑΝΕΛ καταβάλουν μια σημαντική προσπάθεια στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής εν μέσω σοβαρών αντιξοοτήτων αλλά και μεγάλων πιέσεων να συμβάλλουν στο καλύτερο δυνατό. Η πολιτική δεν είναι έννοια στατική αλλά δυναμική. Ανάλογα τις συνθήκες πορευόμαστε με γνώμονα το Εθνικό Συμφέρον. Τη στιγμή που προχωράμε σε οργανωτική ανασυγκρότηση, δίνουμε μια νέα ώθηση στα πράγματα."
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την κριτική που ασκείται σε προηγούμενες κυβερνήσεις και πιο συγκεκριμένα στην κυβέρνηση Καραμανλή, ο κ. Δρόσος υπογράμμισε ότι 
"Τα λάθη της περιόδου διακυβέρνησης Καραμανλή δεν συγκρίνονται μ' αυτά που προηγήθηκαν και κυρίως με αυτά που επακολούθησαν. Άσκησε οξύτατη κριτική στο τρόπο που εκμαίευσε την ψήφο ο Γιώργος Παπανδρέου και για τον τρόπο με τον οποίο οδήγησε την Ελλάδα στα επώδυνα μέτρα που επακολούθησαν, ενώ αναφερόμενος στο κόμμα της Ν.Δ. είπε ότι 
"Η σημερινή Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ένα κράμα ακραίου νεοφιλελευθερισμού και ακροδεξιάς."
Η Εκπρόσωπος του Κινήματος των ΑΝΕΛ κ. Μανταλένα Παπαδοπούλου, σε σχετική ερώτηση τόνισε: 
"Στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκαν οι ΑΝΕΛ όχι γιατί ταυτιστήκαμε ιδεολογικά αλλά με μια ιεραρχημένη στόχευση. Πρώτον η διαχείριση της οικονομικής κατάστασης στην οποία μας έφεραν, η πάταξη της διαπλοκής και της διαφθοράς και η προάσπιση του εθνικού συμφέροντος, της εθνικής κυριαρχίας και με ότι συνεπάγεται ο όρος εθνική ταυτότητα. Οι ΑΝΕΛ αν το εθνικό μας συμφέρον εξυπηρετείται, είμαστε ικανοποιημένοι."
Όπως πρόσθεσε: "Ο Πάνος Καμένος ήταν ο μόνος που μίλαγε με ονόματα. Αναμφίβολα από την αντιπολίτευση από το 1974 και μετά δημιουργήθηκε και συντηρήθηκε ένα φαύλο, σάπιο πελατειακό σύστημα με ένα τρίγωνο διαπλοκής και διαφθοράς όπου άνθρωποι τους οποίους ο ελληνικός λαός εξέλεξε με εμπιστοσύνη για να διαχειριστούν την περιουσία του λυμαίνονταν θώκους για να πλουτίζουν οι ίδιοι και να εξυπηρετούν το δικό τους συμφέρον. Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να πάρουν τον δρόμο της δικαιοσύνης. Χρέος μας είναι να αλλάξουμε τη νοοτροπία, να φέρουμε ένα νέο ήθος στην πολιτική."
Ρεπορτάζ: Σοφία Βέϊου

http://www.verianet.gr/