Παρασκευή, 14 Απριλίου 2017

Αμερικανοί πρόεδροι που συμμετείχαν σε κρυφές μασονικές ομάδες

Σήμερα, υπάρχουν διάφορες λέσχες, όπου συμμετέχουν άνδρες που ομολογούν πίστη σε κάποια θεότητα, ενώ οι συζητήσεις περί θρησκείας ή πολιτικής είναι
απαγορευμένες κατά τη διάρκεια των συναντήσεων.
Όσοι είναι υποψήφιοι πρέπει να περνούν από τρία στάδια προκειμένου να γίνουν Ελευθεροτέκτονες: Αρχικά «ξεκινούν» ως μαθητευόμενοι, στη συνέχεια περνούν στο επίπεδο των fellowcraft, και τέλος γίνονται Τέκτονες (εάν φυσικά λάβουν και την έγκριση των μελών).
Παρακάτω ακολουθούν δέκα Αμερικανοί πρόεδροι, οι οποίοι σύμφωνα με το businessinsider, συμμετείχαν σε μασονικές ομάδες:

ΤΖΟΡΤΖ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

 

Ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ έτυχε να είναι και ο πρώτος μασόνος πρόεδρος της χώρας. Ο ίδιος εντάχθηκε στο Order of the Freemasons σε νεαρή ηλικία, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Mount Vernon, ενώ κράτησε επαφή με τα υπόλοιπα μέλη καθ’όλη τη διάρκεια της ζωής του.

ΤΖΕΙΜΣ ΝΟΞ ΠΟΛΚ

 
Σύμφωνα με τα «Πρακτικά της Μεγάλης Στοάς του Κεντάκι,» ο 11ος πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν μέλος του Grand Lodge of Kentucky από τον Σεπτέμβριο του 1820, σε ηλικία 25 ετών, μόλις έλαβε την άδεια άσκησης επαγγέλματος του νόμου.

ΑΝΤΡΙΟΥ ΤΖΟΝΣΟΝ

 
Στη βιογραφία του Johnson, η ιστορικός Annette Gordon-Reed ανέφερε ότι ο πρώην πρόεδρος ήταν ένας «υπερήφανος μασόνος» καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του.


Πηγή: Fortunegreece.com
http://news247.gr