Τρίτη, 23 Μαΐου 2017

Μάντσεστερ: Έκρηξη με 19 νεκρούς σε συναυλία.Aμερικανικά ΜΜΕ- κάνουν λόγο για βομβιστή αυτοκτονίας.

Με αίμα βάφτηκε συναυλία στο Μάντσεστερ, καθώς σημειώθηκε έκρηξη (ή εκρήξεις) στη μουσική αρένα της πόλης. Η Αστυνομία επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν 19 νεκροί και περίπου 50 τραυματίες.

Το Sky News μετέδωσε ότι υπήρξε τουλάχιστον μία έκρηξη στο σημείο εισόδου της αρένας στις 22.30 (τοπική ώρα). 

Κατόπιν υπήρχαν πληροφορίες ότι η έκρηξη σημειώθηκε έξω από την αρένα, σε δημόσιο χώρο, καθώς υπήρχαν αυστηροί έλεγχοι για την είσοδο στην αρένα. 

Η Βρετανική Αστυνομία αντιμετωπίζει το συμβάν ως πιθανή τρομοκρατική ενέργεια. Πληροφορίες -που μεταδίδουν κυρίως αμερικανικά ΜΜΕ- κάνουν λόγο για βομβιστή αυτοκτονίας

Στην περιοχή έσπευσαν ειδικές ομάδες εξουδετέρωσης εκρηκτικών, ενώ και τα νοσοκομεία τέθηκαν σε ύψιστο συναγερμό.

Πληροφορίες από βρετανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι "τα πρωτόκολλα που ενεργοποιήθηκαν είναι αυτά για τα περιστατικά τρομοκρατικών επιθέσεων".


Νωρίτερα, αυτόπτες μάρτυρες της συναυλίας της αμερικανίδας Αριάνα Γκράντε είπαν ότι άκουσαν ένα δυνατό κρότο μέσα στο στάδιο. Ακολούθησε πανικός με τους θεατές να τρέχουν αλλόφρονες προς τις εξόδους. Βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter δείχνει το κοινό να ουρλιάζει και να τρέχει μέσα στο στάδιο. 

Νεαρή γυναίκα
, που μίλησε στο SkyNews, είπε ότι η έκρηξη ακούστηκε στο τέλος της συναυλίας, ενώ τόνισε ότι στην έξοδο της αρένας μύριζε καμένο και φαίνονταν καπνοί.

Η βρετανική αστυνομία προειδοποίησε τον κόσμο "να παραμείνει μακριά από την περιοχή". 

Μία 18χρονη βρετανίδα, που βρισκόταν στη συναυλία, είπε ότι ένοπλοι αστυνομικοί της είπαν να τρέξει μακριά από το στάδιο. Πρόσθεσε ότι άκουσε "δυνατές εκρήξεις και ήχους σαν πυροβολισμούς", αμέσως μόλις ολοκληρώθηκε η συναυλία.

Εκπρόσωπος της τραγουδίστριας είπε ότι "η Αριάνα είναι εντάξει. Διερευνούμε τί έχει γίνει". 

Ο κοντινός σταθμός τρένου, Βικτώρια, έχει αποκλειστεί. NOOZ