Τρίτη, 23 Μαΐου 2017

Πέθανε ο Ρότζερ Μουρ σε ηλικία 89 ετών

Πλήρης ημερών έφυγε από τη ζωή ο δημοφιλής ηθοποιός, σερ Ρότζερ Μουρ, ο οποίος ενσάρκωσε μεταξύ άλλων τη φιγούρα του Τζέιμς Μποντ σε αρκετές ταινίες. 
Ο Μουρ έφυγε από τη ζωή στα 89 του χρόνια,

κατά τη διάρκεια νοσηλείας του στην Ελβετία, μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο επίσημο λογαριασμό του ηθοποιού στα social media, αποκαλύπτεται ότι πέθανε στην Ελβετία, "μετά από μία σύντομη αλλά γενναία μάχη με τον καρκίνο".

"Η αγάπη που δέχθηκε τις τελευταίες ημέρες της ζωής του ήταν τόσο μεγάλη που είναι αδύνατο να την περιγράψουμε με λέξεις", ήταν το μήνυμα της κόρης του Ντέμπορα και των γιων του Τζέφρι και Κρίστιαν


Ο Ρότζερ Μουρ έζησε για μεγάλο χρονικό διάστημα στο Γκστάαντ (καντόνι της Βέρνης), όπου διαμένουν πολλοί εύποροι και διάσημοι, προτού μετακομίσει στο καντόνι του Βαλέ, στο Κρανς Μοντάνα, θέρετρο χειμερινών διακοπών που προσελκύει το διεθνές τζετ σετ. 

Ο Μουρ ήταν ο τρίτος ηθοποιός που υποδύθηκε τον Τζέιμς Μποντ. Ενσάρκωσε τον εμβληματικό βρετανό πράκτορα σε επτά ταινίες, από το 1973 έως το 1985

Γεννήθηκε στο Στοκουέλ του Λονδίνου, στις 14 Οκτωβρίου του 1927. 

Σπούδασε στη Βασιλική Ακαδημία των Δραματικών Τεχνών του Λονδίνου. 


Ο σερ Ρότζερ Μουρ έγινε αρχικά γνωστός από τον ρόλο τού Σάιμον Τέμπλαρ στην τηλεοπτική σειρά "Ο Άγιος", τη δεκαετία του 1960. 

Εργάσθηκε επίσης ως μοντέλο, ενώ εμφανίσθηκε και σε πολλές άλλες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, όπως οι Ιβανόης (1958–1959), Μάβερικ (1961) και κυρίως τη σειρά The Persuaders! (1971) μαζί με τονΤόνι Κέρτις. 

Ο Μουρ υπήρξε Πρεσβευτής καλής θελήσεως για λογαριασμό της UNICEF

Από τη δεκαετία του 1970 ζούσε εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου για φορολογικούς λόγους. 

Η αυτοβιογραφία του δημοσιεύθηκε το 2008, ενώ έχει γράψει και άλλα βιβλία με αναμνήσεις από τη σταδιοδρομία του και τις ταινίες του Τζέιμς Μποντ. 

nooz