Κυριακή, 28 Μαΐου 2017

Και όμως... το κλάμα κάνει καλό στην υγεία

Και όμως... το κλάμα κάνει καλό στην υγείαΤο κλάμα, όπως όλοι γνωρίζουμε, μπορεί να προκύψει από διάφορες αιτίες. Υπάρχουν τα ήπια, καθημερινά δάκρυα που βοηθούν ώστε
να διατηρηθούν υγρά τα μάτια μας (το παρατηρούμε όταν χασμουριόμαστε, ή όταν τα κρατάμε ανοικτά για μεγάλο χρονικό διάστημα).Αυτά είναι τα βασικά δάκρυα. Στη συνέχεια, υπάρχουν τα αντανακλαστικά δάκρυα, τα οποία έρχονται ξαφνικά σαν μια φυσική αντίδραση σε κάτι, όπως ένα ζουζούνι στο μάτι, σκόνη ή μία λάθος κίνηση με τη μάσκαρα.
Τέλος, υπάρχουν τα δάκρυα από χαρά ή λύπη, τα λεγόμενα συναισθηματικά, τα οποία στην πραγματικότητα λειτουργούν ως ένα φυσικό παυσίπονο! Πολλές είναι οι μελέτες που έχουν δείξει ότι υπάρχουν οφέλη για την υγεία αν επιτρέψουμε στον εαυτό μας να κλάψει, όπως η διατήρηση της ψυχολογικής μας υγείας αλλά και η ενίσχυση της φυσικής μας κατάστασης.
Με τους επιστήμονες να υποστηρίζουν πως κατά μέσο όρο οι γυναίκες κλαίνε 30 με 64 φορές το χρόνο και οι άνδρες 6-17 φορές το χρόνο πάμε να δούμε παρακάτω τους λόγους που τα δάκρυα κάνουν καλό στην υγεία.
Διαβάστε τη συνέχεια στο: usay.gr