Πέμπτη, 25 Μαΐου 2017

Έκρηξη από παγιδευμένο φάκελο στο αυτοκίνητο του Λουκά Παπαδήμου

Έκρηξη σημειώθηκε, το απόγευμα της Πέμπτης -στις 18.40-, στο αυτοκίνητο που επέβαινε ο πρώην πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, στη συμβολή των οδών 3η Σεπτεμβρίου και ΜάρνηςΟ κ. Παπαδήμος, ο οδηγός του και ένας ακόμα άνδρας τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο "Ευαγγελισμός". Ο πρώην πρωθυπουργός τραυματίστηκε στην κοιλιακή χώρα και άμεσα οδηγήθηκε στο χειρουργείο.

Ο Alpha μετέδωσε ότι τα τραύματα του κ. Παπαδήμου είναι επιπόλαια, σύμφωνα με τους γιατρούς. Τοποθετήθηκε μάλιστα και στον αξονικό τομογράφο προκειμένου να γίνει απολύτως σαφές το πόσο επικίνδυνα είναι τα τραύματα του και ειδικότερα αν έχει υποστεί εισπνευστικό έγκαυμα.

Ο κ. Παπαδήμος φέρεται να έχει τραυματιστεί και στα πόδια.

Οι δύο συνοδοί του δεν διατρέχουν κάποιο κίνδυνο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Η έκρηξη προκλήθηκε από παγιδευμένο φάκελλο που άνοιξε ο πρώην πρωθυπουργός, ενώ το όχημα βρισκόταν εν κινήσει. Ο κ. Παπαδήμος ήταν καθιστός και είχε στα πόδια του τους φακέλλους που άνοιγε.

Οι πρώτες εικόνες δείχνουν ότι υπάρχουν φθορές στην πόρτα του θωρακισμένου οχήματος.

Το όχημα ανήκε στην Τράπεζα της Ελλάδος, όπως και το συνοδευτικό όχημα στο οποίο βρισκόταν η φρουρά του.

Τα τζάμια του αυτοκινήτου δεν έσπασαν, λόγω της θωράκισης του οχήματος.

Στην Αστυνομία έχε σημάνει συναγερμός, ενώ έχει αποκλειστεί η περιοχή. Στη σημείο σπεύδουν και πυροτεχνουργοί της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να ελέγξουν εάν υπάρχει και άλλο φάκελος με εκρηκτικά. Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάρτιο είχαν εντοπιστεί οκτώ παγιδευμένοι φάκελοι στα ΕΛΤΑ Καπανδριτίου, ενώ νωρίτερα άλλοι δύο είχαν φτάσει στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, προς τον Β. Σόιμπλε, και προς τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.


Την ευθύνη για την αποστολή του φακέλου στον Β. Σόιμπλε είχε αναλάβει η "Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς", ενώ για τους υπόλοιπους φακέλους δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης.
nooz