Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017

Σεισμός 6,3R μεταξύ Λέσβου και Χίου: Νεκρή μια 45χρονη

Σεισμός εντάσεως 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 15.28 στο θαλάσσιο χώρο ανάμεσα σε Λέσβο και Χίο, με εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.
Νεκρή ανασύρθηκε στις 8:20 το βράδυ μία γυναίκα
που είχε εγκλωβιστεί σε ερείπια. 

Μεγάλες ζημιές και καταρρεύσεις κτιρίων σημειώθηκαν στο νότιο τμήμα της Λέσβου, κυρίως στο Πλωμάρι και στο χωριό Βρίσα, το οποίο εκκενώθηκε. Υπάρχουν έντεκα τραυματίες.

Σύμφωνα με την καταγραφή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το επίκεντρό του εντοπίστηκε σε θαλάσσια περιοχή 37 χιλιόμετρα νότια από το Πλωμάρι

Ο βασικός σεισμός -όπως αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής- είχε μεγάλη χρονική διάρκεια.

Ακολούθησε έντονη μετασεισμική δραστηριότητα.

Με εντολή του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, διατέθηκαν από το κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης της Μόριας για τις ανάγκες των σεισμόπληκτων της νότιας Λέσβου συνολικά 40 σκηνές των 10 ατόμων η μία και 2.000 μπουκάλια νερό.

Το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με ανακοίνωσή του κάνει γνωστό ότι αναβάλλει τις Πανελλαδικές Εξετάσεις της Τρίτης των υποψηφίων των ΕΠΑΛ σε Λέσβο και Χίο.

Λόγω του σεισμού και για προληπτικούς λόγους με απόφαση του δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού την Τρίτη όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Λέσβο θα παραμείνουν κλειστά.

Με ανακοίνωση του Δήμου Λέσβου γίνεται γνωστό ότι για οποιαδήποτε αναφορά ή πληροφορία σχετικά με τον σεισμό, οι πολίτες του νησιού μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 22513 50575, αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Facebook: https://www.facebook.com/lesvosmunicipalityofficial

Twitter: @DimosLesvou