Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017

Χρυσές διακρίσεις για τους αθλητές της πόλης μας, στην Παγκόσμια Αθλητική Συνάντηση Νέων

Με πρωτιές και πολλές διακρίσεις στις αποσκευές της επιστρέφει σήμερα από το Klagenfurt της Αυστρίας, η αποστολή των νέων αθλητών – αθλητριών του Δήμου Κατερίνης, που εκπροσώπησε επάξια τα ελληνικά χρώματα, στη μεγάλη αθλητική γιορτή της Παγκόσμιας Αθλητικής Συνάντησης Νέων (Μαθητιάδα).
Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν τόσο η ομάδα ποδοσφαίρου αγοριών, όσο και η ομάδα χάντμπολ των κοριτσιών. Επιπλέον, στον στίβο αθλητές και αθλήτριες συλλόγων της πόλης μας πέτυχαν σημαντικές επιδόσεις, που τους έφεραν στο βάθρο (περισσότερα από 20 μετάλλια).
Ιδιαίτερα θετική ήταν και η παρουσία των αθλητών μας, σε όλα τα ομαδικά αθλήματα και πιο συγκεκριμένα: 5η θέση στο χάντμπολ αγοριών, 6η θέση στο μπάσκετ αγοριών, 6η θέση στο μπάσκετ κοριτσιών, 6η θέση στο βόλεϊ κοριτσιών.
Τένις Κοριτσιών: Χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Καραδήμου Μαριλένα, ενώ 1η στην ομάδα (ηλικιακή κατηγορία) της κατετάγη η Μαρία Δαφερέρα.
 Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, με αφορμή τις σημαντικές διακρίσεις των αθλητών της πόλης τονίζει: «Συγχαίρω θερμά τους νέους αθλητές και αθλήτριες της Κατερίνης, που μας έκαναν υπερήφανους, τόσο με τις σπουδαίες επιτυχίες τους σε μία διοργάνωση παγκόσμιας εμβέλειας, όσο και με την εν γένει παρουσία και προσήλωσή τους στα ιδανικά της ευγενούς άμιλλας και του ευ αγωνίζεσθαι. Οι επιτυχίες αυτές  εμπνέουν τη νέα γενιά στον δικό της καθημερινό αγώνα, για την κατάκτηση υψηλών στόχων. Συγχαρητήρια επίσης απευθύνω σε όλους τους προπονητές και στα μέλη της ελληνικής αποστολής».
Παράλληλα, ο Δήμαρχος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Δήμαρχο της -αδελφοποιημένης με την Κατερίνη - πόλης Moosburg Αυστρίας Herbert Gaggl «για την τιμητική πρόσκληση και τη θερμή υποδοχή και φιλοξενία της αποστολής από τους διοργανωτές».
Αξίζει να σημειωθεί ότι, στο περιθώριο των αγώνων, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κατερίνης Καλλιόπη Τζουμέρκα – Μπατάλα, ο πρόεδρος του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας Θεόδωρος Παυλίδης,  ο εκπρόσωπος τύπου και πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης Χρυσόστομος Κυραϊλίδης, συναντήθηκαν με μέλη του αυστριακού κοινοβουλίου, με τον Δήμαρχο και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της αδελφοποιημένης με την Κατερίνη πόλης Moosburg, με αντιπροσωπείες Δήμων από όλο τον κόσμο που συμμετείχαν στην παγκόσμια αθλητική συνάντηση, ενώ αντάλλαξαν απόψεις για μία σειρά σημαντικών θεμάτων, με έμφαση στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, στην συνεργασία και τη φιλία των λαών.
 Όπως είναι γνωστό η Παγκόσμια Μαθητιάδα είναι μία ετήσια αθλητική γιορτή, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO και της Αυστριακής κυβέρνησης. Συνολικά στους αγώνες έλαβαν μέρος 10.000 αθλητές – αθλήτριες από 47 χώρες και ειδικότερα από τις Ηπείρους: Ευρώπη, Αμερική, Ασία, Αφρική σε 12 διαφορετικά αθλήματα (ποδόσφαιρο, τένις, στίβος, μπάσκετ, χάντμπολ, βόλεϊ κ.α).