Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017

Η ερώτησή μας αφορά στη λειτουργία του ΟΠΠΑΠ.

Χαϊλατζίδου Γνωσούλα
δημοτική σύμβουλος με τον ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ
μέλος του ΔΣ του ΟΠΠΑΠ
Ο οργανισμός με ευθύνη του προέδρου του κ. Παυλίδη λειτουργεί
με πλήρη αδιαφάνεια σε ό,τι αφορά στις αποφάσεις, προτεραιότητες και αναθέσεις για συντήρηση επισκευή φύλαξη των χώρων που έχει στην αρμοδιότητά του, σε ό,τι αφορά δαπάνες και έξοδα. Η τακτική των απευθείας αναθέσεων από  τον πρόεδρο του οργανισμού κ Παυλίδη και η εκ των υστέρων ενημέρωση του ΔΣ ακόμη και η παντελής έλλειψη ενημέρωσης είναι  η συνήθης πρακτική.
Θέσαμε το θέμα και σε παλιότερα ΔΣ του ΟΠΠΑΠ, αλλά και σε ερώτημα στο ΔΣ στις 9-5-2017. 
Η απάντηση που πήραμε από τον πρόεδρο του ΟΠΠΑΠ ήταν πως κάνει πρόχειρο διαγωνισμό. Όταν ρωτήσαμε τι ακριβώς εννοεί μας απάντησε πως παίρνει τηλέφωνα βρίσκει την πιο φθηνή για το Δήμο λύση.
Οταν ρωτήσαμε αν κάνει πρόσκληση μας απάντησε πως κάνει. Ελέγχοντας όμως  τις προκηρύξεις ανακαλύψαμε πως  οι προσκλήσεις αφορούσαν ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ  ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ .
Ενδεικτικά αναφέρουμε πως κατά το μήνα Μάρτιο έγιναν     83 αναθέσεις συνολικού ποσού               ενώ κατά το μήνα Απρίλιο έγιναν 34 απευθείας αναθέσεις συνολικού ποσού 66.333,83 ευρώ.
Στην τελευταία συνεδρίαση της ΟΕ τη Δευτέρα ο πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ έφερε ως θέμα- αν και όπως  αποδείχτηκε δεν ήταν απαραίτητο και έτσι δεν συζητήθηκε- το κόστος της μετακίνησης των συμμετεχόντων στη 14η παγκόσμια αθλητική συνάντηση νέων στην Αυστρία.
Σε ερώτησή μας εκεί μιας και το θέμα ήρθε χωρίς πρότερη συζήτηση στο ΔΣ του οργανισμού, πώς κατέληξε στο όνομα του επιχειρηματία που θα πάρει τη μεταφορά μα απάντησε με τον ίδιο τρόπο δείχνοντάς μας δύο από τις 4 προσφορές που  όπως είπε είχαν δείξει ενδιαφέρον. 
ΡΩΤΑΜΕ το δήμαρχο Κατερίνης κ. Χιονίδη:
1. είναι ενήμερος γι  αυτήν την κατάσταση; Ο πρόεδρος έχει την ανοχή και στήριξη του δημάρχου;
2 θεωρεί αποδεκτή αυτήν την αδιαφανή και συγκεντρωτική λειτουργία του ΟΠΠΑΠ
3. πώς τελικά διασφαλίζεται η χρηστή διαχείριση των χρημάτων των δημοτών όταν ακόμη και τα μέλη του ΔΣ  δε γνωρίζουν  και δεν έχουν τη δυνατότητα  ελέγχου 
4 ΤΕΛΟΣ θα θέλαμε να ρωτήσουμε το δήμαρχο ενημερώνοντας ταυτόχρονα τους συυναδέλφους δημ. συμβούλους αν είναι ενήμερος για τη χυδαία και με σεξιστικά σχόλια απάντηση που δέχτηκα σε ερωτήματά μου απο τον κ. Παυλίδη. Σε ότι με αφορά σε προσωπικό επίπεδο τα λόγια κάποιου έχουν ανάλογο βάρος με το ηθικό ανάστημα του ανδρός που τα εκφέρει και γι αυτό το λόγο δεν θα δώσω συνέχεια. Η δημοτική αρχή όμως και ο επικεφαλής της ο δήμαρχος Κατερίνης θα επιδείξουν ανοχή σε τέτοιες συμπεριφορές, όταν μάλιστα αυτές γίνονται σε συνεδριάσεις θεσμικών οργάνων;.