Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017

Απαντήσεις Καμμένου για τη συνομιλία του με ισοβίτη

"Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ έρχεται να υπερασπιστεί σήμερα έναν επιχειρηματία που εμπλέκεται σε διάφορες υποθέσεις που
ερευνά η δικαιοσύνη", ανέφερε, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Άδωνι Γεωργιάδη, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Σημείωσε ότι "η υπόθεση του Noor1 αφορά διακίνηση ναρκωτικών τριών τόνων, και πιθανώς και το πετρέλαιο που θα έφερνε θα ήταν το αντάλλαγμα για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας". 

Όπως υποστήριξε, "η υπόθεση έχει να κάνει και με την ασφάλεια της χώρας, αφού στην υπόθεση εμπλέκονται Τούρκοι έμποροι ναρκωτικών", συνεπώς είναι υπόθεση που αφορά την ιδιότητά του ως υπουργού Εθνικής Άμυνας. 

Πρόσθεσε ότι "υπάρχει μία ξεκάθαρη υποστήριξη από τη ΝΔ, ενός υπόπτου, ενός εμπλεκόμενου σε τέσσερις υποθέσεις, τον οποίο μάλιστα ο κ. Γιαννουσάκης έχει κατονομάσει". 
 
Ο κ. Καμμένος, για τη συνομιλία του με τον ισοβίτη, ανέφερε ότι "ο κ. Γιαννουσάκης φοβόταν για τη ζωή του, μήπως φαγωθεί, όπως και οι υπόλοιποι μάρτυρες κατηγορίας αν θα αποκάλυπτε όσα ήξερε για την υπόθεση".

Αρχίζοντας την ομιλία του, τόνισε:
 "Η αντιπολίτευση αντί να κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, κάνει στην Ελλάδα. Έρχεται σήμερα εδώ η αξιωματική αντιπολίτευση και ταυτίζεται με έναν επιχειρηματία, που δεν είναι ένας απλός επιχειρηματίας. Εμπλέκεται στο Noor1, σε υπόθεση ξεπλύματος χρήματος και παράλληλα υπάρχει εμπλοκή του με κακουργηματική δίωξη, όπου δύο φορές οι αρμόδιοι εισαγγελείς έχουν δηλώσει αποχή". 

"Τα ναρκωτικά δεν είναι μόνο θέμα δικαστικό, αλλά και κοινωνικό. Όταν εξομολογείται στον δημοσιογράφο ότι κινδυνεύει η ζωή του (σ.σ.: ο Γιαννουσάκης), ζητά από την πολιτεία να τον προστατεύσει. Είμαι υποχρεωμένος να ακολουθήσω τον νόμο. Το πρόσωπο που εμπλέκει ο ισοβίτης είναι πρόεδρος μιας από τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικής ομάδας. Ενημερώθηκα ότι ο πολιτικός έχει δικαίωμα να επικοινωνήσει με ισοβίτη και δικαίωμα να το πράξει όταν κινδυνεύει η ζωή του", επισήμανε. 

Κατά τη δευτερολογία του, ο κ. Καμμένος,
 είπε: "Άξιος ο μισθός σας κ. Γεωργιάδη. Ανοίξετε όσα τηλέφωνα θέλετε. Εγώ μιλάω από το δικό μου κινητό και όχι από πακιστανικά τηλέφωνα. Το καθήκον μου είναι να προστατεύω τον μάρτυρα, όταν μου λέει ότι κινδυνεύει η ζωή του. Είστε και εσείς μέσα σε αυτούς που έχουν μαζέψει πολλά χρόνια φυλακή και κάποια στιγμή θα τα κάνουν".

ΝΟΟΖ