Σάββατο, 17 Ιουνίου 2017

Τσίπρας για Eurogroup: Πήραμε μία συμφωνία εξόδου

Μήνυμα αισιοδοξίας για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση έστειλε ο πρωθυπουργός με δημόσια δήλωση του, με αφορμή τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Eurogroup 
Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε εμφατικά ότι

"μπορούμε να σταθούμε στα πόδια μας με τις δικές μας δυνάμεις, να κερδίσουμε την κυριαρχία για το μέλλον μας. Μπορούμε και θα τα καταφέρουμε". 
 
Ξεκινώντας τη δήλωση του, τόνισε ότι "ήταν μια καλή μέρα για την Ελλάδα", καθώς "πήραμε αυτό που διεκδικούσαμε και δικαιούμαστε". Πρόσθεσε ότι τώρα "ανοίγει ο δρόμος για τις αγορές και την οριστική έξοδο από την κρίση", ενώ υπογράμμισε ότι "το σήμα στις αγορές έχει δοθεί και είναι ισχυρό". 
 
Επισήμανε ότι "για πρώτη φορά από το δύσκολο συμβιβασμό του Ιούλη του 2015 αισθανόμαστε δικαιωμένοι", για να σημειώνει ότι "πράξαμε ορθά που δεν πήραμε ό,τι μας έδιναν 3 εβδομάδες πριν", κάτι που χαρακτήρισε "θολές υποσχέσεις, κενές περιεχομένου". 
 
Ο πρωθυπουργός συνέχισε λέγοντας ότι "τώρα έχουμε το μομέντουμ της ανάκαμψης, αναλάβαμε το ρίσκο, κινητοποιήσαμε τις συμμαχίες μας και την κοινή λογική στην Ευρώπη. Πήραμε μία συμφωνία εξόδου". 
 
Αναφέρθηκε στα πλεονάσματα 2% μακροπρόθεσμα, "πιο κάτω από όσα θα είχαμε με το σύμφωνο σταθερότητας", στη μείωση των ωριμάνσεων και των επιτοκίων και στη ρήτρα ανάπτυξης. 
 
"Η πιο σημαντική δέσμευση βρίσκεται στην τελευταία  παράγραφο, μία δέσμευση για οριστικό τέλος των μνημονίων τον Αύγουστο του 2018", είπε και τόνισε ότι "ένας καθαρός δρόμος διεξόδου ανοίγεται μπροστά μας". 
 
Πρόσθεσε, απευθυνόμενος στους πολίτες, ότι "έχω συναίσθηση των θυσιών, άλλο όμως να υπομένεις χωρίς ελπίδα και άλλο να βλέπεις το δρόμο της εξόδου". 
 
"Τώρα είναι η ώρα να χτίσουμε σε ισχυρά θεμέλια το μοντέλο της δίκαιης ανάπτυξης, με κέντρο την εργασία και τη δίκαιη κατανομή του πλούτου. Αφήνουμε πίσω μας την Ελλάδα της αναξιοπιστίας, της φοροδιαφυγής και των σκανδάλων", πρόσθεσε.


Τα μηνύματα στο Twitter

Με δύο αναρτήσεις του, στον αγγλόφωνο λογαριασμό του στο Twitter, ο Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στη συμφωνία του Eurogroup, τονίζει ότι επρόκειτο για μια σημαντική ώθηση για την ελληνική οικονομία, ενώ επισημαίνει ότι αποτελεί δέσμευση για να δοθεί ένα τέλος στην κρίση.

Στην πρώτη ανάρτηση τονίζει: "Η ευρωπαϊκή απόφαση συνιστά μία σημαντική ώθηση, την ώρα που εξελίσσεται η δυναμική ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας". 

Το δεύτερο tweet ανέφερε: "Η Ελλάδα βρίσκεται καθ' οδόν για να δώσει ένα τέλος στην κρίση που πλήγωσε την κοινωνία και την οικονομία μας. Αυτή η απόφαση δίνει μία δυνατή δέσμευση για αυτόν τον στόχο". 


Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο προκειμένου να ενημερώσει τον Προκόπη Παυλόπουλο.

nooz