Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2017

Βρετανικές εκλογές: Σοκ για την Μέι, χάνει την αυτοδυναμία σύμφωνα με το exit poll

Βρετανικές εκλογές: Σοκ για την Μέι, χάνει την αυτοδυναμία σύμφωνα με το exit poll - ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟΟι προβλέψεις του Sky News αναφέρουν ότι οι Συντηρητικοί θα συγκεντρώσουν από 3-8 έως 328 έδρες. Το κόμμα της Τερέζα Μέι
διατηρεί μέχρι αυτή την ώρα -αμυδρές έστω- ελπίδες να κατακτήσει την αυτοδυναμία.
Πάντως, τα στελέχη του Συντηρητικού Κόμματος δεν θεωρούν ότι θα εξασφαλίσουν την απόλυτη πλειοψηφία, εκτιμώντας ότι το κόμμα τους θα φθάσει έως τις 322 έδρες.
Ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν κάλεσε την Τερέζα Μέι να παραιτηθεί μετά την επίδοση του Συντηρητικού Κόμματος στις εκλογές. «Η Μέι έχασε το μεγάλο της στοίχημα - Η Βρετανία κρέμεται από μια κλωστή» - ΦΩΤΟ
 
"Είμαι υπερήφανος για το αποψινό αποτέλεσμα. Οι άνθρωποι ψηφίζουν για την ελπίδα και γυρίζουν την πλάτη στην λιτότητα", τόνισε. "Η συμμετοχή σε αυτές τις εκλογές μεγάλου αριθμού ανθρώπων που δεν είχαν ψηφίσει μέχρι σήμερα δείχνει αποφασιστικότητα για κάτι διαφορετικό", είπε.

"Η πολιτική άλλαξε, δεν γυρίζει εκεί που ήταν πριν. Αυτό που συνέβη είναι ότι ο λαός είπε ότι δεν αντέχει άλλη λιτότητα, δεν αντέχει άλλες περικοπές στις δημόσιες δαπάνες, δεν αντέχει άλλη υποχρηματοδότηση στο σύστημα Υγείας, στα σχολεία, στο σύστημα εκπαίδευσης, και το να μην δίνεται στους νέους ανθρώπους η ευκαιρία που δικαιούνται στην κοινωνία μας. Είμαι πολύ περήφανος για την καμπάνια μας, το μανιφέστο μας, για τους πολλούς, όχι για τους λίγους. Είμαι περήφανος για τα αποτελέσματα από όλη τη χώρα, απόψε οι νέοι άνθρωποι ψήφισαν για την ελπίδα και για το μέλλον και για να γυρίσουν την πλάτη τους στη λιτότητα", πρόσθεσε.

enikos, nooz