Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017

Να βρω αυτό που ζητώ και να παραδοθώ θέλω.

Της Ελένης Ομήρου.
Παραδομένη.
Είμαι; Αφημένη στα χέρια σου είμαι. Στο άγγιγμα που επιζητώ.
Στο χάδι που ψάχνω, στο κορμί που ποθώ και στις αισθήσεις που μου δίνουν ζωή. Αυτό ζήτησα, αυτό έψαξα – αυτό βρήκα;
Ξαπλωμένη και ήρεμη με θέλω, με μάτια μισόκλειστα.
Γαλήνια ακουμπισμένη πάνω σε όνειρα και προσδοκίες. Με λόγια και ψίθυρους γύρω μου να μου καλύπτουν τα ερωτηματικά. Με χάδια που θα με κάνουν να λύνομαι και να χάνομαι. Να ακουμπώ σώμα και ψυχή με ρίσκο, αλλά μην κινδυνεύω.
Κι όμως, το άγγιγμά σου το νιώθω πάνω μου πότε τρυφερό και πότε βάναυσο. Άλλοτε να με καλοπιάνει κι άλλοτε να με διαλύει. Τα λόγια σου τώρα γλυκά κι έπειτα σκληρά. Πρώτα ερωτικά και μετά αναποφάσιστα. Είσαι εδώ, δίπλα μου, πάνω μου, αλλά αληθινά δικός μου δεν είσαι ποτέ… Αφήνεις τους φόβους σου να περιορίζουν το συναίσθημα, τον εγωισμό σου να ορίζει το μέλλον και το επιφανειακό να καλύπτει την ουσία.
Κι εγώ ξαπλωμένη.
Άβουλη…
Αυτό είμαι; Στα χέρια που άλλοτε με χαϊδεύουν και άλλοτε με κάνουν να ασφυκτιώ; Στην αίσθηση που πότε μου δίνει πνοή και πότε μου στερεί τον αέρα. Που μου προσφέρει αυτό που θέλω, αλλά ποτέ ολόκληρο, ποτέ αβίαστο, ποτέ χωρίς αντάλλαγμα. Γιατί ανταποκρίνεσαι στο κάλεσμά μου, αλλά είσαι μισός, δύσκολος, κλειστός, αναποφάσιστος.
Γιατί μου επιβάλεις τον δικό σου ρυθμό και δεν ακούς τον δικό μου. Οι επιθυμίες μου σε κάνουν να βαριέσαι και οι ανάγκες μου σου φαίνονται κουραστικές. Οι υπερβολές μου σου φέρνουν δυσφορία και τα κρατήματά μου ανυπομονησία. Με θέλεις, αλλά με όρους, με συνθήκες. Σε θέλω, αλλά εσύ μου επιβάλλεις κι άλλους όρους, κι άλλες συνθήκες.
Παραδομένη; Είμαι, ναι. Αλλά ξύπνια. Έτοιμη να πεταχτώ και να τρέξω μακριά σου όταν με σφίγγεις. Απόλυτα διατεθειμένη να αφεθώ, αλλά σε εγρήγορση να φύγω.
Γιατί το άγγιγμά σου ώρες ώρες με πνίγει. Η ύπαρξή σου μου παίρνει όλον τον αέρα και με αφήνει αδύναμη. Μου δίνει τα μισά και μου παίρνει τα πολλά.
Κι εγώ αδύναμη δεν υπήρξα ποτέ.
Κι ας παραδόθηκα στα χέρια σου. Κι ας έκλεισα τα μάτια. Κι ας ονειρεύτηκα το απόλυτο χάσιμο σε εσένα. Έτοιμη είμαι να σηκωθώ και να αντιδράσω. Να σ’ αγγίξω όπως με αγγίζεις. Γλυκά, ερωτικά, εύκολα, δύσκολα, ασφυκτικά. Δύναμη στα χέρια εσύ, τόλμη στην ψυχή εγώ. Να βρω αυτό που ζητώ και να παραδοθώ θέλω. Στο άγγιγμα, όχι στη μέγγενη. Στα χάδια, όχι στα δεσμά.
Στο ολόκληρο κι όχι στο μισό.
Στον έρωτα…