Κυριακή, 16 Ιουλίου 2017

Ο ανατόμος, του Φεντερίκο Ανταχάζι

Έργο του Leone FrolloΟ Ματέο Κολόν δεν έπαυε να τρίβει με τα δάχτυλα του εκείνη την προεξοχή όπως κάποιος τρίβει ένα κλαδάκι πάνω σε μια πέτρα, 
για ν’ ανάψει φωτιά. Ξαφνικά, σαν να είχε καταφέρει να προκαλέσει την πρώτη σπίθα, το κορμί ολόκληρο της Ινές συγκλονίστηκε από ένα διαπεραστικό ρεύμα που έκανε τη μέση της να σηκωθεί στον αέρα, έτσι που να στηρίζεται μόνο στις φτέρνες και στο πίσω μέρος του κεφαλιού, σχηματίζοντας αψίδα. Σιγά σιγά, η μέση της άρχισε να σαλεύει, ακολουθώντας την κανονικότητα του ρυθμού των δαχτύλων του ανατόμου. Η ανάσα της Ινές έγινε λαχάνιασμα. Η καρδιά της κάλπαζε, θαρρούσες, μέσα στα στήθη της και όλο της το κορμί πήρε μια ξαφνική γυαλάδα από έναν ιδρώτα που έβγαινε από παντού, αναπαράγοντας, χάρη στο τρίψιμο από το χέρι του ανατόμου, ένα ένα, όλα τα οδυνηρά συμπτώματα που την τρομοκρατούσαν τις νύχτες. Όμως, παρόλο που η Ινές, δεν είχε τις αισθήσεις της, δε θα έλεγε κανείς πως ειδικά αυτή η περίπτωση ήταν οδυνηρή. Μαζί με την αναπνοή της Ινές έβγαινε τώρα ένας πνιχτός ήχος που μεταβλήθηκε σε δυνατό αγκομαχητό. Η ξεψυχισμένη της μορφή είχε δώσει τη θέση της σ’ έναν φιλήδονο μορφασμό: το στόμα, μισάνοιχτο, άφηνε να φαίνεται από μέσα η γλώσσα που κυμάτιζε από τη μιαν άκρη των χειλιών στην άλλη.
Ο Μπερτίνο, ο βοηθός, σταυροκοπήθηκε. Δεν μπορούσε να ξεκαθαρίσει αν αυτό που έβλεπε ήταν εξορκισμός ή αν, αντίθετα, ο δάσκαλος του έβαζε το διάβολο στο κορμί της Ινές. Λίγο έλειψε να πέσει λιπόθυμος, όταν είδε ξαφνικά την άρρωστη να ανοίγει τα μάτια, να κοιτάζει γύρω της και, με όλες τις αισθήσεις της πλέον, να παραδίδεται στη σατανική τελετουργία του ανατόμου. Οι θηλές της Ινές είχαν σκληρύνει από τον ερεθισμό και τώρα ήταν αυτή που τις έτριβε με τα ίδια της τα δάχτυλα, δίχως να παύει να κοιτάζει τον άγνωστο με λαγνεία, μουρμουρίζοντας κάποιες ακατάληπτες λέξεις στα ισπανικά.
Θα ‘λεγε κανείς πως η Ινές είχε περάσει από την αγωνία στη frenesi veneris. Έχοντας ανανήψει πλήρως –αν μπορεί να ειπωθεί κάτι τέτοιο-, η Ινές γαντζώθηκε από την ξύλινη τραβέρσα της πλάτης του κρεβατιού της. Ανάμεσα σε αχ, τινάγματα και πώς τολμάτε ειπωμένα με προειδοποιητικό τόνο η Ινές είχε αφεθεί τελείως.
http://popaganda.gr/