Πέμπτη, 6 Ιουλίου 2017

«Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη» σε Δίον και Θεσσαλονίκη

Μετά την αποθέωση του Μίκη Θεοδωράκη  από χιλιάδες κόσμου στο Καλλιμάρμαρο η παράσταση “Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη” ανηφορίζει
προς τη Βόρεια Ελλάδα, πιο συγκεκριμένα στο Αρχαίο Θέατρο Δίου στις 8 Ιουλίου, στις 9.30 μ.μ., και στο Θέατρο Γης Θεσσαλονίκης στις 9 Ιουλίου, στις 9.30 μ.μ. Στο πλαίσιό της μία πελώρια χορωδία (συμμετέχουν συνολικά δεκαεπτά χορωδίες) με τη συνοδεία της Συμφωνικής Μαντολινάτας αποδίδει μερικά από τα αριστουργήματα του έλληνα δημιουργού. Πρόκειται για ένα αφιέρωμα στο χορωδιακό συνθέτη, την ενορχήστρωση και μουσική διεύθυνση του οποίου υπογράφει ο μαέστρος Παναγής Μπαρμπάτης, ενώ ακούγονται αποσπάσματα από τους κυριότερους ποιητικούς κύκλους που έχει μελοποιήσει ο σπουδαίος δημιουργός, μεταξύ άλλων τα “Μικρές Κυκλάδες”, “Άξιον Εστί”, “Επιφάνια”, “Όμορφη Πόλη”, “Αρχιπέλαγος”, “Πολιτεία”, “Λιποτάκτες”, “Χαιρετισμοί” και “Γειτονιά των Αγγέλων”. 
Στην παράσταση συμμετέχουν οι λυρικοί καλλιτέχνες Κάτια Πάσχου, Ελένη Βουδουράκη, Αντώνης Κορωναίος, Μπάμπης Βελισσάριος, Παντελής Κοντός και ο λαϊκός τραγουδιστής Γεράσιμος Ανδρεάτος. 
Στα κείμενα του συγγραφέα και ποιητή Γιώργου Μπλάνα, τα οποία γράφηκαν για την παράσταση, ο Μίκης Θεοδωράκης συνομιλεί με την Ελλάδα. Η εκδήλωση γίνεται έπειτα από επιθυμία του ίδιου του Μίκη Θεοδωράκη. 

Τιμές εισιτηρίων: 15 (γενική είσοδος), 10 ευρώ (σπουδαστικά – ανέργων).
makthes.gr