Σάββατο, 29 Ιουλίου 2017

Διαγράψτε το τηλέφωνό σας από το Facebook

Να διαγράψουμε πάραυτα τον αριθμό του τηλεφώνου μας από το Facebook, μας προτρέπει ο προγραμματιστής Τζέιμς Μαρντιντάλε, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail.
Κατά το δημοσίευμα,

με τον αριθμό του τηλεφώνου μπορεί κάποιος να συνδεθεί αρκετά εύκολα με ένα προφίλ, καθώς όταν κάποιος ανοίξει λογαριασμό, προαιρετικά, το Facebook επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιήσουν τον αριθμό του τηλεφώνου τους για να αποκτήσουν πρόσβαση.

Αυτό μπορεί να συμβεί αν κάποιος ξεχάσει τον παλιό αριθμό του ακόμη συνδεδεμένο με τον λογαριασμό. 

Ο Μαρντιντάλε σημειώνει πως ο λογαριασμός στο Facebook είναι ένας θησαυρός και αξίζει αρκετά χρήματα. Υπάρχουν άτομα που αγοράζουν λογαριασμούς στην «μαύρη αγορά» αλλά και σε δημόσιους ιστότοπους όπως το Reddit.

Ο ίδιος επίσης ισχυρίζεται πως κατάφερε να μπει σε λογαριασμούς τρίτων προσώπων με αυτόν τον τρόπο. Επίσης κάνει γνωστό ότι οι τηλεφωνικοί αριθμοί που καταργούνται, ανακυκλώνονται, και δίνονται σε άλλους πολίτες, που σημαίνει ότι δεν υπάρχει καλή προστασία δεδομένων.

Εάν λοιπόν έχετε βάλει τον παλιό αριθμό σας στο Facebook ως εναλλακτική λύση για τον κωδικό, καλό θα ήταν να το ξανασκεφτείτε.

nooz