Κυριακή, 6 Αυγούστου 2017

Απίστευτο: Ρομπότ συζητούσαν σε δική τους γλώσσα!

Απρόσμενη εξέλιξη πήρε ένα πείραμα του Facebook, όταν δύο ρομπότ άρχισαν να συζητούν μεταξύ τους σε μια παράξενη γλώσσα που μόνο εκείνα καταλάβαιναν.
Τα δύο chatbots μετά από αλλαγές που έκαναν στην αγγλική γλώσσα, δημιούργησαν μια δική τους γλώσσα, λειτουργική μεν για τα ίδια αλλά μυστηριώδη για τους ανθρώπους.

Το περιστατικό συνέβη όταν το Facebook έβαλε τα chatbots να προσπαθήσουν να διαπραγματευτούν το ένα με το άλλο για μια εμπορική συναλλαγή, επιχειρώντας να ανταλλάξουν καπέλα, μπάλες και βιβλία που το καθένα είχε μια δεδομένη αξία. Μέχρι που τα πράγματα πήραν διαφορετική τροπή...

Οι οδηγίες που είχαν δοθεί στα ρομπότ, εξηγεί η εφημερίδα Independent, ήταν να διαπραγματευτούν μεταξύ τους και να βελτιώσουν τη συναλλαγή τους στην πορεία.

Ο διάλογος είχε ως εξής:

fsfs

Μάλιστα, η διαπραγμάτευση είχε επιτυχή κατάληξη.

Ο ερευνητής Mike Lewis, που συμμετείχε στην οργάνωση του πειράματος, είπε πως η εταιρεία αποφάσισε να τερματίσει τη συνομιλία επειδή στόχος της ήταν να υπάρχουν bots που θα μιλούν με ανθρώπους.

Τα chatbots έμαθαν επίσης να διαπραγματεύονται με τρόπο που έδειχνε πολύ ανθρώπινος. Για παράδειγμα, έδειχναν να ενδιαφέρονται πολύ για ένα συγκεκριμένο αντικείμενο, ώστε στη συνέχεια να υποκριθούν πως έκαναν μεγάλη θυσία αφήνοντάς το, σύμφωνα με δημοσίευση του τμήματος Έρευνας Τεχνητής Νοημοσύνης του Facebook από τον περασμένο μήνα.

ΝΟΟΖ