Πέμπτη, 3 Αυγούστου 2017

Έρχεται ο πρώτος αυγουστιάτικος καύσωνας

Προ των πυλών βρίσκεται ο πρώτος αυγουστιάτικος καύσωνας. Την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Πέμπτη και την Παρασκευή ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου σε περιοχές
στα δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας.   

Μάλιστα, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής προγνωστικά στοιχεία, οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας προς τα μέσα της εβδομάδας θα αγγίξουν σε αρκετές πεδινές ηπειρωτικές περιοχές τους 41 με 42 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου, περαιτέρω εξασθένηση του μελτεμιού, από το Σάββατο, θα σημάνει την γενικευμένη άνοδο της θερμοκρασίας στις περισσότερες περιοχές της χώρας. 

Το προσεχές Σαββατοκύριακο, θα σημειωθούν οι εξής μέγιστες κατά τόπους θερμοκρασίες:

- Ανατ. Μακ/νία - Θράκη : 40-41°C
- Κεντρική Μακ/νία : 40-41°C (πιθανώς πολύ τοπικά 42°C)
- Δυτική Μακ/νία : 38°C
- Θεσσαλία : 40-41°C
- Ήπειρος : 40-41°C
- Δυτική Στερεά : 40-41°C 
- Δυτική Πελ/νησος : 40-41°C
- Επτάνησα : 37-38°C (πιθανώς πολύ τοπικά 39°C)

Ενώ στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα (κεντρο-ανατολική Στερεά, Αττική, Ανατολική Πελοπόννησος) η θερμοκρασία θα κρατηθεί σε πιο χαμηλά επίπεδα της τάξεως των 37-38°C και πιθανώς 39°C στις αντίστοιχες περιοχές.

Επίσης στα νησιά του Αιγαίου η κατάσταση θα είναι καλύτερη, αν εξαιρέσουμε ασφαλώς το βορειοανατολικό Αιγαίο που και εκεί θα σημειωθούν θερμοκρασίες που θα προσεγγίζουν τους 37°C κατά μέσο όρο.

ΝΟΟΖ