Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2017

Ντάισελμπλουμ: Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για το χρέος

Φωτογραφία του βασιλης κουτρουμανος."Φτάσαμε πολύ κοντά σε μια κρίση, αλλά την ξεπεράσαμε", τόνισε από το βήμα του συνεδρίου του Economist που διεξάγεται στην Αθήνα, ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ. 

Διεμήνυσε ότι αυτό δεν σημαίνει πως όλα τα προβλήματα έχουν εξαλειφθεί και ζήτησε να υπάρξουν μεταρρυθμίσεις και τα επόμενα χρόνια. 

Επανέλαβε πως το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών δεν θα αλλάξει τις αποφάσεις του Eurogroup για τη βιωσιμότητα του χρέους και το 2018 θα σχεδιαστεί μια μακροχρόνια ελάφρυνση του χρέους, η οποία θα εφαρμοστεί εάν χρειαστεί με βάση τη ρήτρα ανάπτυξης.

"Όλοι υποσχεθήκαμε σε όλους ότι θα δουλέψουμε σκληρά τους επόμενους μήνες για να κλείσει η γ' αξιολόγηση και για μια καθαρή έξοδο. Στόχος, να είναι η Ελλάδα οικονομικά ανεξάρτητη και κυρίαρχη στη λήψη των αποφάσεων", κατέληξε ο πρόεδρος της Ευρωομάδας στην αναφορά του στη χώρα μας.

Σαφές μήνυμα για "καθαρή έξοδο" της Ελλάδας από το πρόγραμμα έστειλε ο ευρωπαίος αξιωματούχος, και στη κοινή συνέντευξη τύπου, με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.ΝΟΟΖ
ΦΩΤΟ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΣ